slopen mandelabrugHet brugdeel wat nu langs de A12 ligt, is al bijna uit elkaar gehaald en afgevoerd. De gemeente bewaart zo veel mogelijk stukken van de weg gehaalde brug, om deze misschien later nog te kunnen hergebruiken.

Het glas en de kozijnen uit de overkapping worden niet bewaard, want die waren sowieso aan vervanging toe. Van de overige delen van de brug wordt zoveel mogelijk opgeslagen om later opnieuw te kunnen gebruiken. Het metalen deel van de overkapping wordt in twee stukken afgevoerd en bewaard. De betonnen liggers worden losgehaald en eveneens opgeslagen. Mogelijk kunnen deze delen binnen drie of vier jaar bij de nieuwe ontwikkeling van het stationsgebied hergebruikt worden, of eventueel elders in het land.

Nelson Mandelabrug kunstwerk06
Ook het kunstwerk dat op de brug stond wordt afgevoerd en opgeslagen. Het kunstwerk op de brug van kunstenaar Arnold Hamelberg is een golvende roestvrijstalen band die het voetpad en het fietspad van elkaar scheidt.

Foto sloop deel Mandelabrug: Pieter van der Wal, foto kunstwerk: Wikipedia

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-