Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Even de maat nemen.

maatbekerMijn oog viel deze week op twee voor deze column geschikte vermeldenswaardig verbazingwekkende eigenaardigheden. Laat ik beginnen met de eerste, de visie van de gemeente op een leefbaar Zoetermeer. Een huurverhoging voor alles wat onderdak vindt bij diezelfde gemeente. Slechts 14,5%. Hoe wakker ik als gemeente de inflatie aan? Welke manier kan ik nog meer verzinnen om de energietransitie uit te laten stellen? Kan ik het aantal faillissementsaanvragen omhoog brengen? Het aantal daklozen terugdringen? De voetbalvereniging levert sowieso de ballen al in want die kunnen niet leven van lucht alleen en een koude douche. Typisch geval van jammer dan. O ja, armoedebestrijding hebben we nog. Een speerpunt. Goed besteed aan de toekomstig dakloze ondernemer? De volgende handenklapper was dat ik las dat zekere instellingen 14,5% meer huur gingen betalen, maar dat de subsidie met 12% werd verhoogd. Hoeveel, maar vooral: welke subsidie???

En die tweede dan, de Plas van Poot. Een natuurgebiedje waar dieren ongestoord evolueren en geen dierenambulance aan te pas komt mede dank zij de slechte bereikbaarheid voor de rust verstorende mens. Nu heeft de gemeente ook hier een visie, jazeker. Ze gaan een paadje er omheen aanleggen en sluiten een wandelbrug niet uit. Deze ontsluiting werkt als een fikse huurverhoging voor deze vleermuis, aalscholver en de reiger. En weg zijn ze. Maar de gemeente komt wel in alle gevallen met maatwerk op maat. Volle maat?

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-