shortlist gouden vleermuisEnkele weken geleden publiceerde de jury de longlists voor de prijzen van de 14e editie van het Nederlands Thrillerfestival, nu zijn ook de shortlists bekend gemaakt. Wie vervolgens de MAX Gouden, Zilveren of Bronzen Vleermuis 2022 zal winnen wordt duidelijk op het festival op zondag 30 oktober.

De MAX Gouden Vleermuis zal tijdens het boekenfestival aan de winnaar worden uitgereikt door de directeur van Omroep MAX, Jan Slagter.

De shortlist voor de Gouden Vleermuis (in alfabetische volgorde), bepaald door de jury, bestaande uit Cees van Rhienen (voorzitter), Heleen van der Velde en Guy Doms:
Christian De Coninck, Belgische auteur, Toni Coppers, Belgische auteur, Arne Dahl, Zweedse auteur, Helen Fields, Britse auteur, Corine Hartman, Nederlandse auteur en Linda van Rijn, Nederlandse auteur.

De shortlistkandidaten voor de tweede MAX Zilveren Vleermuis zijn (in alfabetische volgorde): 

Anna V. van Arjan Alberts, Box van Läckberg & Fexeus, Onbreekbaar van Marieke Damen, Perfecte misdaad van Helen Fields, Vuurduivel van Nathalie Pagie en Win win van Jan Van der Cruysse.

En ook de zes kandidaten voor de MAX Bronzen Vleermuis, de prijs voor de beste debuutthriller zijn bekend. De shortlist (in alfabetische volgorde): De Echoman van Sam Holland, Een laatste uitweg van S.A. Coby, Opgeruimd staat netjes van Vera Kurian, Portland van Ramon van Huffelen, Waar rook is van Björn Paqualin en Zonder schuld van Dana Smit.

Foto: de 6 kandidaten voor de MAX Gouden Vleermuis

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-