2 unlimited‘The Sweetlake City Show’ is onderdeel van de viering van Zoetermeer 60 jaar New Town. Vrijdag 7 oktober wordt dit feest gevierd op de Markt in het Zoetermeerse Stadshart. De stad pakt uit met een speciaal kinderprogramma -met Sesamstraatshow- én een optreden van 2 Unlimited in het avondprogramma.

Alle Zoetermeerders kunnen gratis komen genieten van ‘The Sweet Lake City Show’. Een spectaculaire laser-, video- en droneshow met in het voorprogramma DJ Rick Romijn (bekend van o.a. Radio538) én een optreden van het in de jaren 90 succesvolle duo
2 Unlimited. De avond start met een kinderprogramma met het grote Sesamstraatfeest en een kinderlasershow. Tijdens ‘The Sweetlake City Show’ maken de bezoekers een reis door de tijd van Zoetermeer aan de hand van 50 drones, lasers en andere speciale elementen: Een verhaal dat de kracht van Zoetermeer laat zien. Tijdens de spetterende show komt onder andere de architectuur van 1962 tot de toekomst aan bod en natuurlijk alle nostalgische plekken uit het verleden en heden. Als klap op de vuurpijl wordt de avond spectaculair afgesloten. Het wordt één van de hoogtepunten van 60 jaar New Town Zoetermeer.

“Zoetermeer is een stad om trots op te zijn en ik weet dat veel inwoners dat ook zijn op hun stad”, zegt burgemeester Michel Bezuijen. “Samen met alle inwoners, jong en iets ouder,  vieren we dit jaar Zoetermeer 60 jaar New Town. Een feest voor en mét de hele stad. Met als één van de hoogtepunten The Sweetlake City Show op de Markt”.


Kinderprogramma
18.30 uur Inloop op de Markt
19.00 uur Sesamstraat show
19.30 uur Kinderlasershow
19.35 uur Sesamstraat fotomoment
19.55 uur Einde kinderprogramma


Hoofdprogramma
20.00 uur Inloop Markt
20.15 uur DJ Rick Romijn
21.15 uur 2 Unlimited
21.45 uur The Sweetlake City Show
22.15 uur Einde hoofdprogramma

 

Zoetermeer 60 jaar New Town

‘The Sweetlake City Show’ is onderdeel van de viering van Zoetermeer 60 jaar New Town. In 1962 nam Zoetermeer een spectaculaire wending toen de gemeente werd aangewezen als groeikern (new town) van Den Haag. De stad kreeg de opdracht om de hoge woningnood op te lossen. Vanaf dat moment groeide Zoetermeer uit van een dorp met 10.000 inwoners tot een echte stad met 126.000 inwoners. Dit jaar is dat 60 jaar geleden. Iets om bij stil te staan en te vieren met de stad! Van architectuurwandelingen, lezingen, tentoonstellingen en een cultuurprijs, tot een drone- en lasershow, een lobbycongres en een symposium. Beleef Zoetermeer 60 jaar New Town en ontdek wat er te doen is via www.zoetermeerisdeplek.nl/60jaarnewtown

Foto: Ray & Anita van 2 Unlimited tijdens een live optreden in 2016, wikipedia

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-