bollywood dans

Bollywood Dansgroep op het Vredesfestival


Drie dagen lang stond het festivalterrein bij Silverdome in het teken van optredens, verschillende culturen, lekker eten, workshops en verbinding. Tijdens het eerste Vredesfestival in Zoetermeer werd ook de Vredesaward uitgereikt.


Al jaren wordt in Zoetermeer de Vredesweek georganiseerd, met een gezamenlijke wandeling voor de vrede en ontmoeting. Dit jaar is gekozen voor een andere aanpak: een driedaags festival met muziek en eten waar ontmoeting en verbinding centraal staat.

 vredesfestival award  vredesfestival markt


20220925 34318Publiek kon tijdens het festival kennis maken met vele verschillende culturen. Er waren optredens van lokale Zoetermeerse artiesten zoals Johan Rensen en Jacelyn, maar ook van Ersoy Demir, bekend als De Turkse Hazes, die moeiteloos overschakelt tussen bekende Turkse en Nederlandse nummers. Op zaterdag konden de bezoekers genieten van een optreden van Japans taiko, door Pure Percussion, naast een Bollywood Dance show en Indiaanse en Griekse muziek en dans.


Vida Niazian, bestuurslid van ILOZ, reikte de Vredesaward uit aan Carlos Thieleman. Carlos is bij de gemeente Zoetermeer combinatiefunctionaris sport en organiseerde ook op het Vredesfestival sportieve activiteiten voor kinderen. Hij bracht met sport Oekraïense vluchtelingen samen met Zoetermeerse kinderen en zorgde daarbij voor veel verbinding.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementenkalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-