2022 09 10 Franx Uitfestival 12 2Van 29 september tot en met 6 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid en natuurlijk is er ook in Zoetermeer weer veel te doen. Kunstgarage Franx, Wijck en Café MAX organiseren activiteiten in deze week.

 

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid biedt kunstgarage Franx dagelijks een kopje koffie én bijzondere activiteit aan in de kunstgarage. Laat je verrassen door de kunst en ontmoet andere mensen.

Donderdag 29-9, 11:00 – 12.30 uur: Kijk samen met anderen, onder begeleiding van een kunstvakdocent, op open wijze naar de foto-expositie ‘Strijdvaardig, activisme gefotografeerd’ en raak geïnspireerd door de kunst én elkaars visie.

Vrijdag 30-9, vrije inloop tussen 13.30 en 16.30: Franx’ open atelier: schuif gezellig aan, benut de materialen die aanwezig zijn, maak iets creatiefs naar eigen keuze en maak onderwijl laagdrempelig kennis met tafelgenoten.

Zaterdag 1-10 en Dinsdag 4-10, 11.00 – 12.00: rondleiding door kunstgarage Franx door een van de vrijwilligers die zal vertellen over de verbindende factor van het gezamenlijk laten groeien van een nieuwe culturele instelling (er werken rond de 60 vrijwilligers bij Franx)

Zondag 2-10, vrije inloop tussen 14.00-16.30: Textielkunstenaar Ilse Philips laat zien hoe gezellig én hip weven kan zijn. Tijdens het UIT-festival startte zij samen met het publiek met het weven van een gigantisch modern ‘protest-weefdoek’. Bezoekers mogen deze dag bijdragen aan dit bijzondere gezamenlijke project met hun persoonlijke ‘activistische’ boodschap.

Woensdag 5-10, 10.30: rondleiding door kunstgeschiedenis specialist Asmara Kortenbroek die vertelt over fotografie en in zal gaan op leuke weetjes over de expositie.

Donderdag 6-10, tussen 11.00 en 12.30: schrijfcafé onder leiding van Jannie van Maldegem: kijken naar kunst en schrijven over wat jij ziet; dat kan tijdens een schrijfcafé bij kunstgarage Franx. Je wordt uitgedaagd om woorden te geven aan wat jij ziet en beleeft als je rondkijkt in de kunstgarage.

  

Expositie EenzaamheidExpositie en workshop bij CKC

Wijck werkt samen met sociale en culturele organisaties in Zoetermeer om door middel van kunst en cultuur bij te dragen aan maatschappelijke onderwerpen. Wijck, Patricia Munster en Forum Bibliotheek hebben een rondreizende expositie rondom het thema eenzaamheid vormgegeven waarin onderdelen uit voorgaande projecten werden geëxposeerd. Ook werden er workshops ‘Poëzie en gedichten schrijven’ gegeven om op een andere manier woorden aan dit vaak nog beladen onderwerp te geven. Van 27 september tot 30 oktober is de expositie in de lounge van CKC & partners te zien.
In de Week tegen Eenzaamheid zal op vrijdag 7 oktober van 16.00-17.00 een workshop ‘Poëzie en gedichten schrijven’ plaatsvinden door Zanyar Aziz. Zowel de workshop als de expositie zijn gratis te bezoeken.

 

Verbinding bij Café MAX en Bibliotheek Forum

In de Week tegen Eenzaamheid organiseren Café MAX en Bibliotheek Forum in samenwerking met Indigo, InZet, Digi-Taalhuis en lokale ondernemers in Rokkeveen laagdrempelige activiteiten, inspirerende workshops gericht op ontmoeten en verbinden. U kunt bij Café MAX
en in de bibliotheek aan het Stadhuisplein 1 in Zoetermeer, maar ook op andere locaties in Zoetermeer, terecht voor activiteiten
en workshops zoals een spelletjesochtend, schrijfcafé, of de workshop Vriendschap of ‘Meer geluk’.
Zaterdag 1 oktober zal Jan Slagter zelf voorlezen in Café MAX in het Stadhuis-Forum, Stadhuisplein 1, van 11.00 - 12.00 uur.


Foto: Richard Jetten

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-