historischzoetermeer2022 055Ridder Willem van Egmont, heer van Kasteel Palensteyn, was dit weekend even de baas van Zoetermeer tijdens het Historisch Festival Zoetermeer. Zonder coronamaatregelen kon het publiek weer als vanouds plaats nemen op de tribunes en genieten van de riddergevechten en vele optredens.

Het festival werd geopend met het Bal van Zoetermeer, waarbij meer dan 100 leerlingen van o.a. Dansis en Cadenza Theateropleidingen samen een middeleeuwse dans uitvoerden op het Dobbe Eiland. Op de Arena op het Marktplein streden de ridders van Camelot om de eer, maar hier waren ook de roofvogels van de vogelshow De Raaf van Rockevheen te bewonderen.

 historischzoetermeer2022 048  historischzoetermeer2022 065 knights of camelot


Op de historische markt met meer dan veertig kramen was van alles te vinden op het gebied van geschiedenis en fantasy en het Stadsarchief en Historisch Genootschap Oud Soetermeer lieten met een tentoonstelling meer zien over zestig jaar groeistad.

Even uitrusten kon op het Dobbe Eiland, waar verschillende kraampjes maaltijden verkochten die ook zo door een middeleeuwer of piraat gegeten zouden kunnen worden. Op het podium traden onder meer de bands Daridel, Kelten Zonder Grenzen en Plunder op. 

Foto's: Guus Pauwels

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-