Rijke Schooldag subsidie tekenenMet de handtekeningen van 7 Unicoz basisschooldirecteuren en de gemeente Zoetermeer is vandaag het startsein gegeven aan het programma School en Omgeving, waarvoor de betreffende coalitie ​scholen als een van de 45 voorlopers is geselecteerd.  

Rijke Schooldag subsidie taartAls voorloper ontvangen de scholen een subsidie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) om gedurende drie jaar bestaande en extra activiteiten voor een Rijke Schooldag door te ontwikkelen, uit te breiden en aan meer leerlingen aan te bieden. Doel is om te komen tot een duurzame en structurele opzet van de Rijke Schooldag voor alle leerlingen in Nederland voor wie dat nodig is. 

Rijke schooldag convenant 2Kansrijk onderwijs 

Binnen Unicoz staat het bieden van kansrijk onderwijs aan alle leerlingen hoog in het vaandel. Al langere tijd worden de handen in het basisonderwijs hiervoor ineengeslagen en krijgen leerlingen onder andere via de Bredeschool aanpak de mogelijkheid om na schooltijd te genieten van activiteiten op zowel cultureel als sportief vlak. Daarnaast wordt gezorgd voor ontbijt op school en zijn er huiswerkklassen.

Dit alles voor maar liefst 1598 leerlingen in Zoetermeer. Tijdens het voorlopers traject worden deze activiteiten doorontwikkeld, uitgebreid en aan meer leerlingen aangeboden. 

Dit met als doel om de wereld van de leerlingen te vergroten en structureel hulpmiddelen aan te bieden zodat alle leerlingen echt eerlijke kansen krijgen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-