15 5 2019 51De gemeente Zoetermeer moet dit jaar nog 242 mensen opvangen, in verschillende categorieën. Zo zijn er asielzoekers en statushouders die opgevangen worden of een huis krijgen, maar ook vluchtelingen uit Oekraïne en tijdelijke noodopvang. De gemeente heeft nog geen extra geschikte locaties voor de opvang.


Zoetermeer heeft al voldaan aan de opgave vanuit het rijk om asielzoekers op te vangen, er worden op dit moment door het COA 500 asielzoekers opgevangen in de voormalige gevangenis. Er moeten nog 80 statushouders gehuisvest worden, dit jaar hebben al 125 statushouders een woning in Zoetermeer gekregen, maar de opgave is 205 voor dit jaar.
De gemeente vangt 229 vluchtelingen uit Oekraïne op, hier zouden er volgens de veiligheidsregio nog 107 bij moeten komen. Voor de crisisnoodopvang zou Zoetermeer 55 plaatsen moeten bieden, er is op dit moment nog geen crisisnoodopvang in onze stad. Hierbij gaat het om tijdelijke opvang gedurende drie maanden.


Regionale samenwerking

De gemeente Zoetermeer werkt samen met Veiligheidsregio Haaglanden aan de opvang van de verschillende doegroepen. Binnen Zoetermeer wordt gezocht naar locaties die geschikt zijn voor de opvang. Hierbij wordt gekeken naar (brand)veiligheid, wat nodig is voor de transformatie naar een opvanglocatie, het aantal plekken en de eventuele doelgroep, hoe lang een locatie beschikbaar is en of er financiering vanuit het Rijk beschikbaar is. Op dit moment zijn er nog geen locaties gevonden die aan alle voorwaarden voldoen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-