unnamed copy copyMuseum de Voorde opent midden oktober de nieuwe tentoonstelling 'WILD in de stad', op safari in Zoetermeer. Tot de opening kun je de PREVIEW 'WILD in de stad - De Verkiezing' bekijken en beleven. In deze sneak peek maak je namelijk alvast kennis met de 9 hoofdrolspelers uit de tentoonstelling. 

Museum de Voorde zoekt een nieuwe ambassadeur voor Zoetermeer, de 9 hoofdrolspelers stellen zich in 'De Verkiezing' aan je voor. Waarom een nieuwe ambassadeur? Op het wapen van Zoetermeer staan 3 witte waterlelies afgebeeld, deze zijn in 2010 officieel benoemd tot ambassadeur van de stad. Maar als het een dier zou zijn, welk dier zou dan het beste passen bij de stad? Bij je bezoek krijg je een stemfolder en een stembiljet mee en mag vervolgens in een echt stemhokje jouw voorkeur aankruisen. Vervolgens gooi je je stembiljet in de stembus. Het favoriete symbooldier wordt bekend gemaakt tijdens de opening van de nieuwe tentoonstelling.

 'WILD in de stad. Op safari in Zoetermeer' gaat over 60 jaar natuur in de stad. Als je goed kijkt, zie je overal in de stad natuur. Soms heel duidelijk, zoals in de parken, tuinen en plantsoenen. Soms wat meer verstopt, tussen de stoeptegels of tussen de voegen in de muren van je huis. In de nieuwe expositie zie je hoe de natuur zich heeft aangepast aan de stad en andersom.

De subsidie aan Museum De Voorde is door het nieuwe college stopgezet. Komend seizoen, tot de zomer van 2023, zal het museum geopend blijven en te bezoeken zijn.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-