2022 vredesfestivalDe week van de vrede krijg een hele andere vorm en gaat een VredesFestival worden, zo laat het ILOZ als Ambassade van Vrede weten. Het wordt een festival met muziek, workshops en lekker eten in een relaxte sfeer. Op 23 september start dit driedaagse evenement naast het Silverdome.


Al jaren wordt 'De week van de vrede' in Zoetermeer gehouden, met vaste items, zoals de 'Walk of Peace', het benoemen van de ambassadeur voor de vrede en activiteiten op verschillende locaties. Dit jaar wil de organisatie het anders aanpakken. "Zo ontstond het idee van een VredesFestival", zegt ILOZ voorzitter Shamier Madhar.
Het Vredes Festival zal gaan plaatsvinden van 23-25 september op het Silverdome evenemententerrein. "Het gaat een festival worden met eten uit verschillende windstreken, muziek en kramen met producten uit alle culturen. Een multicultureel festival met respect voor alle geloofsovertuigingen", legt Shamier uit.

Workshops

Reshma Kalvade instaOp het Vredesfestival kun je meedoen met de meest uiteenlopende workshops, Bollywood dansen, Yoga en Tajine koken. Team Kanjers geeft meerdere workshops sport en bewegen, met de focus op meer zelfvertrouwen. Toon Vessies neemt de deelnemers mee ‘buiten de lijntjes’ en Evita Tjon A Ten, multi-media artiest, en laat zich inspireren door kleuren en vormen.
De interactieve workshop van Ilaaf Al-Saidi focust zich op straatcultuur en jongeren. Ilaaf is Woordvoerder & communicatieadviseur bij Politie Noord-Nederland. Door elkaars cultuur te begrijpen, kun je inspelen op gedragingen van mensen en positief beïnvloeden. We lijken meer op elkaar dan we denken.

Ook zal er een speelgedeelte voor kinderen zijn. Elke dag zal het festival toegankelijk zijn vanaf 13:00 uur en duren tot 23:00 uur, met uitzondering van de zondag (21:00 uur).

 

Muziek en cultuur

CONCEPT 4 COVER JACE 15072022 copyOp het VredesFestival is natuurlijk veel aandacht voor muziek en cultuur, uit alle hoeken van de wereld. Wie het festival betreedt zal gelijk in vele culturen tegelijk binnenstappen, met oosterse etensluchtjes, maar ook gerechten uit Turkije, Pakistan en zelfs Hollandse poffertjes.
Op het podium treden elke dag verschillende artiesten op, wederom uit verschillende culturen en werelddelen, maar ook Zoetermeers talent zal volop aanwezig zijn. Yulia, een zangeres Uit Oekraïne, treedt vrijdag op en ook Duo Grace & Mick en Shaina Pietersz zal dan van de partij zijn. Zaterdag is er een Taiko optreden met Japans slagwerk van Pure Percussion uit Leiden, en zal Yusuf Meral met Grup Lalezar de Turkse cultuur vertegenwoordigen.

The One Man Band M.O.K. heeft een repertoire met diverse Caribische/Latin stijlen (oa Merengue, reggae en veel meer) en (neder)Pop dat natuurlijk onmisbaar is. Ook zal de jonge Zoetermeerse zangeres Jacelyn optreden, die onlangs haar eerste single uitbracht: In Love. Zanger Johan Rensen is ook geen onbekende meer in Zoetermeer en maakt van ieder optreden een feest.

Zondag is het podium voor Drigi Drigi met Griekse en Internationale Muziek en Arnhemmer Ersoy Demir (46), bekend als De Turkse Hazes. Hij kreeg bekendheid door eerst tijdens Turkse feesten en bruiloften op te treden, niemand die toen wist dat hij net zo goed als André Hazes kon zingen. Dansschool Shi-Rag zal zondag een dansoptreden geven.
Alle optredens vind je ook op het programma van het VredesFestival.

 

Sport verenigt

happy footballHet Vredes Festival draait om verbinding tussen mensen maken. Zoetermeer Sport organiseert  tijdens het Vredes Festival verschillende sportactiviteiten, zoals het voetbaltoernooi. Verzamel een groepje van 5 vrienden, familie, of kennissen en schrijf je in voor een veelbelovend toernooi.

Op vrijdag en zaterdag zijn de kwalificatiewedstrijden en op zondag is als klapper de finale met de beste teams. Elke wedstrijd wordt in teams van 5 tegen 5 gespeeld en deelnemers zijn 12 jaar of ouder. Maar behalve deze leeftijdseis mag iedereen met familie, vrienden of klasgenoten een team vormen.

 

Entree en tijden

Het festival begint vrijdag 23 september 18:00 en eindigt om 23:00 uur, Zaterdag begint het om 13:00 en eindigt om 23:00 uur en Zondag begint het om 13:00 en eindigt om 21:00. Het Vredesfestival wordt gehouden bij Silverdome, van Tuyllpark.

De entree is €2,-, hiervoor kun je meedoen aan de workshops en alle activiteiten. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang tot het festival en als je 3 dagen komt, betaal je €5,-.

 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-