20220124 29050De gemeente Zoetermeer heeft van het COA het verzoek gehad om de noodopvang in de voormalige gevangenis te verlengen. Ook willen zij meer vluchtelingen opvangen. De gemeente vindt het belangrijk hierover ook met de inwoners en ondernemers van de stad te spreken en organiseert een Inloopbijeenkomst.

Een verlenging en uitbreiding van de noodopvang heeft gevolgen voor de hele gemeente. Het plan wordt dan ook besproken in de gemeenteraad en met de inwoners. De gemeente organiseert donderdag 22 september een bijeenkomst in Het Wapen van Zoetermeer, Zegwaartseweg 31, van 19.00 – 21.00 uur.

Het COA wil de noodopvang in Zoetermeer verlengen met tenminste één jaar (bij voorkeur twee jaar). Ook vraagt het COA om het maximaal aantal opvangplaatsen die het gebouw heeft, beschikbaar te stellen. Dit betekent een verhoging van 500 naar 630 mensen.

Inwoners kunnen tussen 19.00 en 21.00 uur binnenlopen wanneer het hen uitkomt. Deelnemers aan de bijeenkomst kunnen in kleine groepen wordt aan tafels in gesprek gaan met medewerkers van de gemeente en het COA. Ook burgemeester Michel Bezuijen en wethouder Ingeborg ter Laak (asielbeleid) zijn deze avond aanwezig.

 

Aanmelden

Voor een goede voorbereiding van de avond worden deelnemers gevraagd zich vooraf aan te melden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeldt u hierin uw naam en met hoeveel personen u komt.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-