Eigen Wij Zeepkistenrace Lets play together foto Patricia Munster 001Er waren veel kinderen aanwezig op de 'Let’s play together' dag bij stichting de Eigen Wij zaterdag 10 september. Die dag stond naast samen spelen ook het samen bouwen centraal. Eerst werden er zeepkisten gebouwd die daarna een uitgelegd parcours aflegden.

De dag was speciaal georganiseerd om kinderen en gezinnen uit verschillende landen en culturen samen te brengen, waarbij het samen spelen een verbindende rol speelde. Gezinnen uit Afghanistan, Iran, Oekraïne, Polen, Rusland, Turkije, Zimbabwe en Nederland waren naar de Eigen Wij aan de Voorweg gekomen.

Kinderen die kortgeleden in Nederland zijn komen wonen en kinderen die hier al langer wonen werkten samen in een team aan hun eigen houten skelter, ook wel zeepkist genoemd. De kinderen werden door een team van vrijwilligers geholpen om met gereedschap en materiaal, dat door verschillende bedrijven gedoneerd was, de zeepkist te bouwen. Sommige deelnemers hadden hun eigen nummerplaten en versieringen voor de skelter gemaakt, met originele namen als ‘de vuurvonken’, ‘pindakaaskoppen’ en ‘nummer 1’ voor een team vol zelfvertrouwen.

Na het bouwen en een korte toespraak van initiatiefnemer Arne de Vos, Anita van der Voort van Eigen Wij en wethouder Ingeborg ter Laak kon de race beginnen. De teams reden met hun zelf gemaakte zeepkist met een flinke vaart de heuvel af het parcours op, waar het aan kwam op duwkracht en stuurmanskunst. Ouders, familie en vrienden juichten de teams vanaf de zijlijn toe.

Het evenement werd op initiatief van Arne de Vos georganiseerd door Eigen Wij om kinderen van allerlei nationaliteiten en culturen met elkaar in contact te brengen. Arne: “Het was mijn bedoeling om kinderen samen te laten spelen om te ontdekken dat wij allemaal niet zo heel veel verschillen van elkaar. Daarbij was uit onderzoek al gebleken dat kinderen heel nieuwsgierig zijn naar elkaar, zeker wanneer je vanuit een ander land naar Nederland bent gekomen. De aantrekkingskracht van een zeepkistenrace op kinderen leek mij de ideale Eigen Wij Zeepkistenrace Lets play together foto Patricia Munster 002oplossing om ze samen te laten komen. Ik ben daarom heel blij dat dit gelukt is afgelopen zaterdag. En zover ik het kan inschatten, heeft het evenement echt gezorgd voor verbinding.” Tijdens het werken aan de zeepkisten waren de kinderen oprecht geïnteresseerd in elkaar. Vaak lukte dit probleemloos in de Nederlandse taal of er werd gebruikgemaakt van een glimlach, enkele gebaren of even wat hulp van de ouders.

Naast het bouwen en racen was er ook nog van alles te doen tijdens het Let’s Play Together evenement. Schminken, henna-tatoeages, knutselen, djembé-workshops, spelletjes, voorleessessies en de boekenfiets. En er was vooral veel lekkers. Na afloop hebben alle deelnemende kinderen ook een leuke goodiebag meegekregen, dankzij diverse donaties van lokale ondernemers.

“Met de lieve hulp van de vele vrijwilligers, de steun van onder andere Fonds 1818 en Wij Doen Mee en alle donaties van diverse bedrijven hebben de kinderen en hun ouders een onvergetelijke dag gehad En natuurlijk heeft het weer ook een positieve invloed gehad, wat vermoedelijk te danken is aan iedereen die een zonnedansje heeft gedaan”, vertelt Arne.

Foto's Patricia Munster 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-