Evas verjaardagOp 21 september is het Wereld Alzheimer Dag, met dit jaar als thema ‘Samen op pad'. Wereld Alzheimer Dag is een bijzondere dag ter bevordering van wereldwijde aandacht voor de ziekte dementie. Dit jaar weer op een bijzondere manier, namelijk met het muzikale toneelstuk ‘Eva’s verjaardag’.

Verbinding cultuur & sociaal domein

Vanuit de rol als aanjager, verbinder en ondersteuner, brengt Wijck de culturele sector en het sociaal domein samen. Dit doen ze door gezamenlijk te werken aan maatschappelijke thema’s door middel van activiteiten of projecten. Hierbij worden kunst en cultuur ingezet als middel om bewustzijn en de positieve gezondheid te vergroten. Het muzikale toneelstuk ‘Eva’s verjaardag’ is daar een mooi voorbeeld van. Wijck bracht de voorstelling onder de aandacht van het Netwerk Dementie Zoetermeer. Naar aanleiding daarvan besloot Vierstroom Zorg Thuis de middagvoorstelling af te nemen: voor professionals die werken met dementie en ook voor mensen die zelf leven met dementie.

Dieuwke Biesma, manager Dementie en Plicare: “Kunst en cultuur verbinden en inspireren mensen. Alle mensen, ook mensen met dementie, júist ook mensen met dementie. Vaak kijken we naar de aandoening in plaats van naar de mens. We zijn ons niet bewust van wat mensen met dementie wel kunnen en dat is (naast zoveel meer): genieten! En theater doet ons allen genieten, daarom een prachtig uitje in het thema van dit jaar: Samen op pad.”

Theaterproductie met thema Alzheimer

Greg & Baud Productions produceert musicals, theaterfestivals en toneelstukken. Dit keer een theaterproductie met het thema Alzheimer. ‘Eva’s verjaardag’ is een muzikaal toneelstuk van Hans Taal en een productie onder regie van Gerard Zijlstra. De hoofdpersoon Eva, wordt 75 jaar en leeft met Alzheimer. Ze beleeft haar verjaardag, haar leven met haar zoon en haar vroegere geliefde. Een band begeleidt het toneelstuk met passende muziek. Op Wereld Alzheimerdag wordt deze voorstelling twee keer gespeeld bij CKC & partners.

Gerard Zijlstra, Greg & Baud Productions: “Samen met Hans Taal hebben wij dit onderwerp gekozen omdat wij vinden dat cultuur kan bijdragen aan een breder begrip van maatschappelijke uitdagingen. Daar in vrijwel elke familie mensen met alzheimer voorkomen, lijkt het ons goed om daar op deze manier aandacht aan te besteden.”

Donatie aan het Alzheimerfonds

Ook benieuwd naar de voorstelling ‘Eva’s verjaardag’? Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de avondvoorstelling op woensdag 21 september om 20.30. Je bent erbij voor € 10,00 per kaart en hiervan gaat €2,50 naar het Alzheimerfonds. Bestel je kaarten via: www.greg-baud.nl

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-