Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Opvoeden begint in jouw buurt.Er waren deze week twee wijknieuwtjes uit Zoetermeer die mijn aandacht trokken.
De rommel opruimen van een ander rondom het winkelcentrum Buytenwegh en het ruitje tikken in de Leyens. Om bij het eerste te beginnen. Het is toch eigenlijk van de zotte dat je een vrouw een bos toekomstig maar nu nog wel prachtig afval, moet aanbieden als beloning voor het opruimen van rommel dat jij en ik uit pure gemakzucht dan wel luiheid, in de berm flikkeren. Of de andere kant opkijken als we iemand een patatbakje zien weggooien, een peuk uittrappen of kauwgom zien wegschieten. Bang als we zijn voor een weerwoord of nog erger, klappen. Bang? Met een beetje meer lef kun je ook die mevrouw helpen de rotzooi van je buurman op te ruimen. Ben je echt verontwaardigd dat die mevrouw in haar eentje dat werk doet en over het waarom? Ik vraag dat mij af. Die bos bloemen is niet meer dan een afkoopsom voor gedrag dat wij missen.
Jij en ik blijken wel heftig verontwaardigd te kunnen zijn als onze heilige koe een ruitje kleiner wordt getikt. We spreken schande over het feit dat er mensen zijn die niet met hun jatten van andermans spullen kunnen afblijven. Wie trapt die rotzooi toch in onze buurt? Als ik toch wist wie dat gedaan had! Maar ja, misschien dat de buurman de andere kant heeft opgekeken, bang voor een weerwoord of klappen.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-