De Voorleesexpress heeft afgelopen woensdag in Speelboerderij Buitenbeest hun 10-jarig bestaan gevierd. Naast aan de Voorleesexpress deelnemende kinderen waren ook andere kinderen welkom om deel te nemen aan binnen- en buitenactiviteiten.

kinderen tijdens jubileum voorleesexpressVanwege het 10-jarig bestaan was Dave Kastelein aanwezig, die een lezing gaf over zijn boek  'Beste vrienden bijten niet'. Deelnemende kinderen hebben daarna van wethouder Marijke van der Meer hun diploma uitgereikt gekregen. Dit diploma is uitgereikt omdat 40 gezinnen hun traject van 20 weken voorlezen afsloten. 

Circus Nevermind verzorgde de buitenactiviteiten, kinderen konden onder begeleiding circuskunsten uitproberen. Denk aan het over een touw of bal lopen, bordjes draaien op een stok of jongleren. Bibliotheek Zoetermeer was aanwezig voor advies en informatie, en men kon een bibliotheekabonnement aanschaffen. AnneMarie, medewerker van PiĆ«zo en projectleider van de Voorleesexpress in Zoetermeer: "Het was echt een fantastische dag dankzij alle vrijwilligers en activiteiten. Blije gezichten van kinderen en hun ouders, daar doen we het allemaal voor".  

De Voorleesexpress heeft als doel kinderen tussen de 2 en de 8 jaar met een taalachterstand te helpen. Vrijwilligers gaan samen met de ouders door middel van voorlezen en taalspelletjes aan de slag, met als doel kinderen te helpen met hun taal. Ook geven de vrijwilligers de ouders handvaten om na de periode het voorlezen voort te zetten. 


Heb je interesse voorlees-vrijwilliger te worden? Voor informatie kan je bellen met AnneMarie Hut via 06-11720398, of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-