Foto Schilderij MoleninZoetermeer met eigenaar
Een uniek schilderij van één van Zoetermeers meest iconische gebouwen Molen De Hoop is deze week aangeboden aan Museum De Voorde. Het werk is in 1931 geschilderd door Berend Jan Brouwer, een bekende Haagse School kunstenaar uit het begin van de 20e eeuw.


Het schilderij toont de molen in een landschap van bijna 100 jaar geleden. Historische foto’s van de molen uit die tijd laten zien dat het daadwerkelijk geschilderd is in wat toen nog Zegwaart was. Voor Museum De Voorde is dit schilderij een absoluut topstuk dat de huidige museumcollectie van vier olieverfschilderijen complementeert. Het geeft een belangrijk tijdsbeeld van Zoetermeer en haar omgeving en is uniek in de geschiedenis van het ontstaan van Zoetermeer. De eigenaar wil het werk overdragen aan het museum, maar heeft het, gezien de huidige situatie, nu nog even in bruikleen gegeven. Het schilderij komt uit familiebezit en is nooit eerder op de markt geweest.

Dit bijzondere schilderij is voor het publiek te bezichtigen vanaf oktober 2022 in de tentoonstelling over de stadsnatuur: ‘WILD in de stad. Op safari in Zoetermeer’.

Nu te zien in Museum De Voorde ─ over jou en mij, hier en nu.
De familietentoonstelling ‘WILD in de stad – De Verkiezing’. Te zien van 3 t/m 30 september 2022
‘Respect! Perspectieven in de hedendaagse Kunst’. Nog te zien t/m 2 oktober 2022

 

Foto: Het schilderij van Berend Jan Brouwer ‘Molen De Hoop Zoetermeer’ met van links naar rechts Marjonne Kube-van Dijk – conservator Museum De Voorde, Pieter Kappelhof – eigenaar en bruikleengever van het unieke kunstwerk, Hans van de Bunte – directeur a.i. Museum De Voorde.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-