stiltekringDe Vredesweek start dit jaar gezamenlijk in stilte. Op zaterdag 17 september om klokslag 12 uur staan de Ambassades van Vrede en PAX op verschillende plekken in Nederland stil voor vrede. In Zoetermeer organiseert ILOZ een stiltekring op het Dobbe-eiland.


vrede stiltekringEen stiltekring is een krachtig statement tegen oorlog en een symbool van een gezamenlijke wens of hoop om conflict te stoppen. Iedereen die mee wil doen met de Stiltekring, kan 11.45 uur naar het Dobbe-eiland in het Stadshart komen. Wethouder Ingeborg ter Laak zal de stiltekring openen. Alle aanwezigen zullen vervolgens één minuut samen stil zijn, het hele programma zal ongeveer een half uur duren.

Shamier Madhar, voorzitter ILOZ: “We organiseren deze start van de Vredesweek met veel verschillende organisaties en (geloofs)gemeensschappen in Zoetermeer. Zo kunnen we samen een statement maken tegen het leed in de wereld. Stilstaan bij de slachtoffers, ontheemden, vluchtelingen, de doden én de levenden die geraakt zijn door oorlog.”

Carillonconcert

De Stiltekring op 17 september wordt ingeluid door beiaardier Arend van der Toorn.
De Belgische beiaardier Arend van der Toorn zal een concert geven op het carillon van de Oude Kerk. Dit concert kan buiten worden beluisterd vanaf het Dobbe eiland, en ook in de Dorpsstraat of in het nabijgelegen Wilhelminapark.

Expositie Lijden

De Stiltekring op zaterdag 17 september zal worden afgesloten met een gezamenlijk bezoek aan de expositie Lijden bij Kunstgarage Franx. De Syrische kunstenaar Adnan Alloush toont bij Franx zijn eerste expositie in Nederland.

Wie Adnan aan het werk ziet, ziet een gepassioneerd kunstenaar. “Wat ik zie in de wereld, neem ik op in mijn hoofd en teken ik,” vertelt Adnan. “Het geeft me ook de kans om de problemen van kinderen en families in Syrië te tekenen.”


Stiltekring voor Vrede

Zaterdag 17 september 12:00, verzamelen om 11.45 uur
Dobbe-eiland, Stadshart (bij Markt 1, 2711 CZ Zoetermeer)

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-