feestHoe staat het met het nachtleven in Zoetermeer? Zoetermeer Actief dook in de nacht en praatte met jongeren, de politiek en ondernemers. Wat vinden jongeren van het Zoetermeerse nachtleven? Er zijn behoorlijk wat jongeren in Zoetermeer die niet tevreden zijn over het nachtleven van de stad.

 

Veel van die jongeren zoeken elders een leuke avond. Den Haag, Leiden en Rotterdam zijn dan vaak de plekken die worden bezocht.

Joshua, Sanne, Femke en Dylan komen uit Zoetermeer en zij zijn niet tevreden over het nachtleven in deze stad. Deze jongeren zijn erg positief over het wonen in Zoetermeer. Omdat de stad niet zo groot is, ken je al snel veel mensen: ‘ons-kent-ons’. Maar de jongeren zijn kritisch over het aanbod als het gaat om uitgaan. In de stad heb je alleen momenteel Spetters, Old Pal, Vrienden en af en toe feesten in Silverdome van First Noise en dan houdt het wel op. 

Zoetermeerder Joshua van Kempen, 23 jaar gaat al iets van zes jaar uit in Zoetermeer. Om het weekend is hij te vinden in het café Spetters. Voor Zoetermeerse begrippen is Spetters een leuke tent, zegt Joshua. Hij voegt eraan toe dat er niet heel veel keus is voor uitgaan. Je hebt Spetters, FirstNoise in Silverdome en af en toe Vrienden, maar dan heb je het wel gehad. Joshua: “Ik vind het zelf jammer tijdens het uitgaan in Zoetermeer dat je als drieëntwintigjarige in dezelfde club staat als een vijftien-/zestienjarige.”

Dylan de Graaff, 22 jaar, gaat dan vaak naar Vrienden toe. Het nachtleven kan zeker beter. Dylan is van mening dat het aanbod verruimd mag worden in de stad qua barren en clubs. “Ik snap dat er geen techno club komt in het centrum met al die buurtbewoners, maar clubs met Nederlandstalige meezing muziek, een karaoke bar of een silent disco zou een mooie toevoeging zijn voor onze stad.”

Sanne Dibbets, 19 jaar, gaat nog niet zo lang uit in Zoetermeer. Eerst was het alleen maar terrasjes pakken voor haar. Ze is niet zo lang geleden voor het eerst in Spetters geweest. Zij gaat bijna wekelijks hier op stap. Ze woont momenteel nog in Amsterdam, studeert in Utrecht en werkt in Zoetermeer. Zij vindt het ‘dorpse uitgaan’ leuk, daar heeft ze veel meer mee dan het nachtleven van Amsterdam. “Het zou ook fijn zijn als je na 23:00 uur nog de mogelijkheid hebt om op het terras te zitten.”

Femke Kerpel, 19 jaar, komt uit Zoetermeer en zij ging toen ze wat jonger was uit in de stad. Maar nu ze in Utrecht studeert doet ze dat niet meer. Zoetermeer is geen studentenstad, zij zoekt het liefst haar mede-studenten op en die vind je meer in Utrecht, Rotterdam of bijvoorbeeld Den Haag. Femke: "Al mijn vrienden wonen buiten Zoetermeer. Als Zoetermeer opeens een studentenstad wordt, dan zou ik hier weer gaan stappen.” 

Tekst: Renaldo Korst

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-