lachgasflessenDe bestuurder van een bestelbus viel in de vroege ochtend van 6 september op door zijn bijzondere rijgedrag op de A12 bij Zoetermeer. En daar bleef het niet bij, want de politie ontdekte een reeks aan overtredingen en nam de man mee naar het bureau.

Het begon allemaal toen een bestuurder op dinsdagochtend 6 september wegreed vanaf het benzinestation en meteen naar de linkerbaan vloog terwijl er geen ander verkeer was. De politie zag de snelheid oplopen naar 130 km per uur terwijl de matrixborden 70 aangaven. Met deze snelheid scheurde de bestuurder langs een wegwerker die pylonnen stond op te ruimen. De man kwam met de schrik vrij.  

De politie vond dat dit rijgedrag niet langer kon en wilde de bestuurder aan de kant zetten om zijn rijbewijs in te vorderen. Op dat moment besloot de bestuurder nog eens extra gas te geven, zodat er een achtervolging ontstond. In Rijswijk lukte het de agenten om de verdachte staande te houden. Tijdens het invorderen van het rijbewijs zag de politie bankbiljetten in de auto liggen. Dit bleek uiteindelijk 2000 euro in verschillende biljetten. In de auto werd ook een aantal Xtc-pillen aangetroffen. Hierop besloot de politie om de man te arresteren. Maar er was meer mis.
In de achterbak van de auto stond een krat met lachgasflessen. Deze moeten, volgens de wet, op een bepaalde manier vervoerd worden. Dit was zeker niet het geval. En zo was de waslijst van overtredingen en strafbare feiten compleet. De rechter zal over al deze delicten een uitspraak doen. 

Bron: Politie Zoetermeer

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-