20190124 4462De Bibliotheek Zoetermeer krijgt € 50.000,- voor het in stand houden van de bestaande ‘Biebs op School’. Een bibliotheek op school stimuleert kinderen om te lezen en helpt bij het voorkomen van leesachterstanden. Ongeveer de helft van de scholen in Zoetermeer heeft op dit moment al een Bieb op school.

De gemeenteraad nam in juni een motie aan om te pleiten voor het behouden van de Bieb op school. Door corona is er bij veel leerlingen een leesachterstand ontstaan, vooral vrij lezen met een leuk en actueel aanbod zorgt voor verbetering van de leesvaardigheid. Een bibliotheek op de eigen basisschool is voor kinderen heel laagdrempelig en helpt daarmee ook om kansenongelijkheid te verminderen.

Het geld dat de Bibliotheek nu krijgt wordt gebruikt om de bestaande Biebs op School te onderhouden en bijvoorbeeld nieuwe, actuele boeken aan te schaffen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-