handhaving 4Na het incident in Seghwaert waarbij 7 handhavers gewond raakten, zijn nog 4 van hen thuis en niet in staat om het werk weer te hervatten. Burgemeester Bezuijen: “Dit incident heeft een hele grote impact op de hele groep handhavers”.

Bij het incident, op vrijdag 12 augustus, werden de handhavers ingesloten door een groep jongeren. Hierbij werd geweld gebruikt en moest ook een auto van de gemeente het ontgelden.
De handhavers hebben na het incident veel begeleiding gehad, volgens de burgemeester worden zij langzaam begeleid terug naar werk. “Dit grijpt heel erg in voor onze medewerkers en we proberen ze op alle manieren daarin te ondersteunen.”

Wapenstok

Het incident waarbij de handhavers gewond raakten, maakt het voor burgemeester Bezuijen nog duidelijker: de wapenstok moet terug bij de handhavers. “Het is helaas gebleken noodzakelijk voor de veiligheid van de handhavers dat zij weer gebruik kunnen maken van de wapenstok.”
De pilot met de wapenstok liep voor de zomervakantie af. Burgemeester Bezuijen is in gesprek met het ministerie om de wapenstok pilot verlengd te krijgen. Bezuijen: “Van onze hulpverleners moet je afblijven, er is geen enkele rechtvaardiging voor geweld tegen handhavers!”
Na het incident werden vier verdachten opgepakt, deze moeten nog voor de rechter komen. Het politieonderzoek naar het incident loopt nog.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-