Schermafbeelding 2022 09 01 om 10.46.08Het jaarlijks terugkerend event: Het UITfestival trapt 9 en 10 september het culturele seizoen af. Het UITfestival wordt georganiseerd door en langs de culturele instellingen in Zoetermeer. Ontdek wat er allemaal te doen is het komende seizoen, ontmoet andere Zoetermeerders en verenigingen.

Verwonder je je tijdens de vele culturele ontmoetingen op straat, langs de route en rondom de instellingen.

Yolanda Snellaars, projectleider UITfestival: “De culturele instellingen en verenigingen van Zoetermeer slaan opnieuw de handen ineen om de inwoners en bezoekers van Zoetermeer op ludieke manier te laten kennismaken met het cultuuraanbod van het nieuwe seizoen. Er is van alles te beleven tijdens het UITfestival: van jong tot oud, van toeschouwer tot actieve deelnemer. Na het succes van vorig jaar wordt de culturele wandeling herhaald: laat je verrassen door verschillende kunstvormen tijdens de wandeling op vrijdagavond 9 september of zaterdagmiddag 10 september. Nieuw dit jaar zijn de activiteiten voor het voortgezet onderwijs.”

9 september: Culturele Wandeling en Bandnight Park Palenstein

Op vrijdag 9 september overdag presenteren Bibliotheek Forum, Museum De Voorde, CKC & partners, Stadstheater Zoetermeer, Kunstgarage Franx, Nationaal Videogame Museum en Poppodium Boerderij zich speciaal aan de leerlingen uit het voortgezet onderwijs tijdens de Culturele Wandeling voor scholen. Leerlingen kunnen zo kennismaken met de verschillende culturele instellingen die Zoetermeer rijk is.

Tussen 19:00 en 22:00 uur is de Culturele Wandeling voor iedere Zoetermeerder te volgen en kun je in Park Palenstein aan de Leidsewallen genieten van diverse optredens van The POPfacory tijdens de Bandnight. Delta en Fever dream laten sowieso van zich horen. Daarnaast kun je kennismaken met het muziekprogramma voor jongeren die graag in een band zouden willen spelen: een samenwerking tussen Muziekschool De Brug, Muziekstudio Ligthart, Muziekschool Zoetermeer en CKC & partners. Kom jij ook?

10 september Culturele Wandeling en optredens in de stad

Zaterdag 10 september kunnen alle Zoetermeerders tussen 12.00 en 17.00 uur al wandelend van de ene naar de andere culturele Schermafbeelding 2022 09 01 om 10.45.54instelling. Zo waan je jezelf bijvoorbeeld een echte artiest bij het Stadstheater door een kijkje achter de schermen en krijg je een voorproefje van de nieuwe tentoonstelling ‘WILD in de stad’ bij Museum De Voorde. Kinderen kunnen tijdens het UITfestival (oude) ambachten leren kennen in de ambachtenwerkplaats van Piëzo. Doe mee met een workshop (podium)presentatie vol humor bij CKC & partners en volg een rondleiding bij Kunstgarage Franx langs de foto-expositie ‘Strijdvaardig: activisme gefotografeerd’.

Onderweg (Nicolaasplein, Cadenzaplein, Stadhuisplein, Vlamingstraat/Dublinstraat) en voor de deur word je verrast met muzikale optredens, straattheater en een taptoe samen met Harpe Davids op het Marktplein. Zo zing je mee met Hazes liedjes en staat het hele stadscentrum op z’n kop wanneer brass raveband Blaaskaak van zich laat horen. Geniet daarnaast van nieuwe en ook bekende makers zoals The S(w)inging Company, Popkoor Just for Fun, Rondje Gezelligheid, CKC Vrouwenkoor en meer.

 Toegang is gratis. Kijk voor het gehele programma op https://www.uitfestivalzoetermeer.nl/

Tip: Pik bij één van de culturele instellingen (Bibliotheek Forum, Museum De Voorde, CKC & partners, Stadstheater Zoetermeer, Kunstgarage Franx, Nationaal Videogame Museum) een routekaart van de wandeling op, verzamel op iedere locatie een stempel en spaar voor een gratis extraatje!

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-