Houd het museum openHet nieuwe college is van plan de subsidie aan Museum De Voorde stop te zetten. Zonder deze subsidie kan het museum niet voortbestaan en gaat een belangrijke culturele instelling verloren. Zaterdag 3 september houdt het museum een publieksactie.


Zaterdag 3 september is er bij Museum De Voorde een speciale publieksactie. verzamelen om 11.30 uur bij de ingang aan het Stadhuisplein 22. Om 11.58 uur houdt interim-directeur Hans van de Bunte in het museumcafé een korte toespraak. Het museum is op die dag gratis te bezoeken. Kom ontdekken hoe hedendaagse kunstenaars RESPECT! verbeelden in hun werk en stem mee bij de ‘Verkiezing WILD in de stad!’.

 

Museum De Voorde

De Voorde is een museum dat actuele sociaal-maatschappelijk relevante thema’s aan de orde stelt. Het is een museum over identiteit en het dagelijkse leven. Over jou en mij, hier en nu. Het laat de bezoekers ontdekken wie ze zijn en hoe ze denken over die thema’s. En hoe anderen over die thema’s denken. Het museum motiveert haar bezoekers om met elkaar het gesprek aan te gaan en te zien of ze begrip kunnen tonen voor elkaars visie.

Museum De Voorde beheert daarnaast het Zoetermeerse erfgoed. Het erfgoed speelt een zeer belangrijke rol in de educatieve taak van het museum. Zoetermeerse scholieren krijgen in het museum les over de geschiedenis en het culturele erfgoed van Zoetermeer. Voor het najaar staat een project gepland om met de inwoners verhalen over de geschiedenis en het heden van Zoetermeer te ontdekken.
Hans van de Bunte: “Een stad met de grootte van Zoetermeer heeft recht op een stedelijk museum. Een museum met het Zoetermeerse erfgoed en leuke, afwisselende en interactieve tentoonstellingen waar de inwoners trots op kunnen zijn!”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-