Piezo World Food Film Festival voor Zoetermeer Actief 7 van 15
De derde editie van het World Food & Film Festival werd zaterdag 27 augustus gehouden in het Stadstheater. Honderden mensen konden bij kraampjes een praatje maken, fingerfoods nuttigen en naar muziek luisteren.

Het World Food & Film Festival is een festival waar multicultureel Zoetermeer met elkaar verbonden wordt door muziek en lekker eten. Hoewel ieder land zijn eigen eet en muziekcultuur kent, is er voor iedere cultuur een gemeenschappelijke deler en dat is het sociale aspect. Muziek en samen eten zorgt voor mooie ontmoetingen en verbindt mensen.

 Piezo World Food Film Festival voor Zoetermeer Actief 10 van 15  Piezo World Food Film Festival voor Zoetermeer Actief 13 van 15Beneden in het Stadstheater waren diverse kraampjes waar fingerfoods werden geserveerd uit Irak, Iran, Afghanistan, Italië, Eritrea, China, Oekraïne, India en Syrië. Voor wie muziek wilde, was er ook genoeg te horen. Er waren buikdanseressen en dansers, er werd piano gespeeld en er was een Afrikaanse drumband.

Om 19:30 uur was er als afsluiting een film over voedsel te zien genaamd 'Jiro Dreams of Sushi', in samenwerking met film partner Filmhuis Cameo. Deze film gaat over de chefkok Jiro Ono, een zeer bekende en gerenommeerde sushi-ambachtsman die in 1965 zijn eigen restaurant opende. Barack Obama was een van de vele genodigden die hier heeft gegeten.

Foto's en tekst: Jeroen Stahlecker

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-