Schermafbeelding 2022 08 29 om 00.05.52Afgelopen zaterdag vond de 1ste editie plaats van het Sweetlakefestival op de Markt in het Stadshart. Het festival georganiseerd door RUR-Events was gericht op jongeren. Ruim 2000 bezoekers genoten van de optredens, food & drinks en de Line-up.

Vrijdag werden de eerste voorbereidingen al getroffen voor het festival op zaterdag, dat in de middag startte. Op het terrein kon je naast een podium met LED-schermen, foodtrucks, een bar, de EHBO-post een Vip-dek dat uitkeek over de Markt vinden.

 


Het festival startte in de middag met DJ Maximus uit Zoetermeer, hij was door de organisatie uitgekozen na een oproep voor DJ-talent, die het festival mocht starten. Het terrein liep daarna vol met ruim 2000 jongeren, die al snel in de feeststemming waren. Er werd volop gedanst en meegezongen met de optredende artiesten, die regelmatig mensen uit het publiek haalden om mee te dansen. De line-up met o.a. Broederliefde, Diaz en Bruno, Dj WEF en Afrobros werd goed ontvangen.

 20220827 33579  20220827 33653


Veel optredende artiesten hebben een band met Zoetermeer. Een bewuste keuze van de organisatie. “Met dit festival willen wij als organisatie iets neerzetten waar de jongeren van Zoetermeer trots op zijn. Het was een bewuste keuze om artiesten uit te nodigen die een band hebben met Zoetermeer. De jeugd kijkt naar hen en zien wat ze kan bereiken als je je dromen volgt”, vertelt Ruud van RUR-Events

Schermafbeelding 2022 08 29 om 00.06.10In de avond veranderde het plein in een grote dansende menigte bij de optredens van Broederliefde, Diaz & Bruno, Afrobros en Sandro Silvo. Internationaal optredende artiesten en DJ’s. Met rook en vuureffecten en confetti kanonnen werd het een kleurrijk geheel dat tot 24:00 niets anders deed dan meezingen en dansen. De sfeer bleef van het begin tot het eind rustig en gezellig. De beveiliging op het terrein en de goed vertegenwoordigde politie buiten het festivalterrein hoefden niet in te grijpen. Bezoekers van het festival gingen goedgemutst naar huis of zetten het feestje nog even door in het Stadshart.

McChaos van de Afrobros: “Wij zitten bijna dagelijks in het vliegtuig, onze agenda is na corona helemaal vol. Dat we ook op dit festival Schermafbeelding 2022 08 29 om 00.04.33aanwezig mochten zijn was voor mij echt een feestje.” Kevin Ligeon zoals MC in het dagelijks leven heet, woont namelijk in Zoetermeer en is een bekend gezicht bij de jongeren. Hij is voor velen een voorbeeld. Hij is bij veel campagnes betrokken geweest en gaat volgend jaar motivatie talks houden op middelbare scholen. Hij riep tijdens het festival ook de jeugd op om het festival positief te ontvangen en respect te hebben voor elkaar. “De jeugd van Zoetermeer heeft dit nodig, dat zag en voelde je. Ik hoop dat het festival een jaarlijks terugkerend event wordt in de stad”, vertelt een enthousiaste Kevin.

Organisator RUR-Events sluit zich aan bij die woorden en laat weten zeker een 2de editie te organiseren in 2023. 

-advertenties-

-goede doel-