Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Vliegen, maar niet over mijn tuin.

vliegtuig met strepenDe zon is nog steeds stralend aanwezig, nodigt ons uit om even buiten te gaan zitten en op adem te komen. We hebben een hele toer achter de rug in het verzamelen van reisgidsen. Gelukkig is de benzine nog niet op de bon dus waarom we buiten adem zijn, het komt zeker niet door het gezondere fietsen maar door pure opgewondenheid omdat we weer eens kunnen vliegen na al dat corona gedoe. De reisgidsen kwak ik op de tafel en we beginnen te bladeren. Enthousiast wijs ik mijn partner op een ver weg bestemming, maar de bijbehorende woorden gaan verloren in schrikbarend angstaanjagende decibels van een overbulderend vliegtuig. Ik zie nog net dat de piloot petloos in de cockpit zit maar onderdruk op tijd de neiging om te zwaaien. Want mijn boosheid wint het ruimschoots. Zoetermeer Actief maakte al melding over laag overvliegende straalmotoren in Rokkeveen, maar het ondervinden is een hele andere belevenis. Het zou verboden moeten worden. Geluidshinder en luchtvervuiling in optima forma. Schandalig.

Als mijn boosheid is gezakt en het geluid overschreeuwbaar, gil ik naar mijn partner dat de reis die ik net gevonden heb slechts acht uur vliegen is.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-