PlayOp zaterdag 10 september 2022 organiseert de Stichting Eigen Wij een zeepkistenrace voor kinderen. Het doel van deze 'Let's play together’dag is om kinderen met elkaar in contact te brengen via creatie en spel.

De hoofdactiviteit van dit evenement is het bouwen van zeepkisten en er daarna mee te racen. Een aantal teams zullen gaan samenwerken aan de bouw van een skelter/zeepkist. Bij de bouw zullen de kinderen worden begeleid door ervaren volwassenen, die assisteren bij het toelichten van het bestaande ontwerp, het in elkaar zetten- en versieren van de zeepkist. Ook zullen zij erop toezien dat alle kinderen in het team worden betrokken bij de bouw.

Naast het bouwen van zeepkisten zullen tijdens het evenement ook andere activiteiten plaatsvinden, die zorgen voor plezier en verbinding. Zodoende kunnen ook anderen die aanwezig zijn (gezinsleden, gasten en andere bezoekers) elkaar leren kennen. Voor de kinderen zijn er knutselactiviteiten, schminken, spelletjes, de boekfiets en meer. Voor de volwassenen (o.a. ouders) zijn er eveneens enkele creatieve activiteiten en worden ze gestimuleerd om te helpen bij de activiteiten voor de kinderen.

Tijdens het evenement worden ook drankjes en hapjes aangeboden. Natuurlijk is er koffie, thee en fris voor alle aanwezigen. Maar je kunt ook hapjes eten of jouw eigen cupcake versieren.

Het evenement zal worden georganiseerd aan de Voorweg 112 in Zoetermeer. Dit is het adres van de Stichting Eigen Wij. Op het terrein van Eigen Wij wordt een korte racebaan gemaakt met een schans voor de zeepkisten. Naast de racebaan bevindt zich een werkplaats, waar de teams hun zeepkisten kunnen bouwen en op het terrein vinden ook de andere activiteiten plaats zoals lekker eten, spelletjes, knutselen, etc.

Het evenement vindt plaats van 11.00 uur tot 16.00 uur en is volledig gratis. Je kunt jezelf opgeven via https://letsplaytogether.nl/

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

-advertenties-

-goede doel-