Uitstapje ouderenbusDe 2 bekende gele Ouderenbussen die van dinsdag tot en met zaterdag hun gebruikelijke dienstregeling door Zoetermeer rijden voor senioren die minder mobiel zijn, rijden deze zomer op de maandagen naar een aantal leuke extra bestemmingen.

Zo kunnen de oudere passagiers een gezellig uitstapje maken naar bijvoorbeeld een tuincentrum, een stadstour door Den Haag maken, naar Ikea in Delft gaan of een leuk winkelcentrum buiten Zoetermeer bezoeken.
Het eerste tripje gaat langs de highlights van Den Haag op maandag 15 augustus. In de Ouderenbus kan de rollator gewoon mee en geeft de chauffeur indien nodig hulp met in- en uitstappen.

Gebruikmaken van de Ouderenbus

Om gebruik te maken van de Ouderenbus heeft u een plaatsbewijs nodig van Palet Welzijn (de OV- chipkaart is niet geldig) en moet u kunnen aantonen dat u 65 jaar of ouder bent. Mensen die jonger dan 65 jaar zijn en een mobiliteitshandicap hebben kunnen met hun vervoerspas mee, eventueel met begeleiding van maximaal één persoon. Alle informatie over de Ouderenbus is te vinden op www.paletwelzijn.nl

Vragen over de dienstregeling beantwoorden onze chauffeurs graag. En in de bus ligt altijd een print van de dienstregeling klaar om mee naar huis te nemen. De Ouderenbussen rijden volgens een vaste route door Zoetermeer en komen op plaatsen die in het dagelijks leven van betekenis zijn, zoals de winkelcentra, de gezondheidscentra, het Lange Land Ziekenhuis, het Verpleeghuis Vivaldi, woon- en zorgcentra, wijk-, buurt- en dienstencentra.

De tarieven zijn vergelijkbaar met die van het openbaar vervoer. Mensen met een regiopas kunnen kosteloos mee, anderen kunnen gebruik maken van een knipkaart. Voor meer inlichtingen kunt u contact opnemen met het kantoor van de Ouderenbus: tel.nr. 088- 0234232 of kijk op www.paletwelzijn.nl.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-