GeldInwoners van Zoetermeer, die op de bijstand zijn aangewezen, kunnen volgende maand rekenen op een éénmalige uitkering van 500 euro. Het extraatje is bedoeld om de oplopende energierekening te kunnen betalen.

Inwoners van Zoetermeer die rond moeten komen van een bijstandsuitkering of een aantal andere uitkeringen (IOAW, IOAZ en BBZ Light) hebben in mei de rijksuitkering van 800 euro automatisch ontvangen.

Al die inwoners krijgen in september de 500 euro vanuit de gemeente overgemaakt. Ze zullen daarover in een brief van de gemeente worden geïnformeerd.

Maar ook alle inwoners met een minimuminkomen of AOW’ers zonder aanvullend pensioen hebben recht op de energietoeslag van 800 euro, echter moeten ze deze wel zelf aanvragen. Nog niet iedereen heeft dat op dit moment al gedaan, maar dit kan nog tot 1 november. In een aantal andere gevallen is de aanvraag al wel gedaan, maar laat de uitbetaling van de toeslag nog op zich wachten, omdat de beoordeling ervan nog niet afgerond is.

Als de aanvraag positief wordt beoordeeld, wordt ook dan automatisch de nieuwe toeslag van 500 euro uitgekeerd, er hoeft dus niet opnieuw een aanvraag te worden ingediend.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-