WPFG handboogDe World Police Fire Games worden dit jaar in onze regio gehouden, in Zoetermeer zijn enkele wedstrijden zoals het Handboogschieten en Mountainbiken, en ook in Rotterdam en Den Haag worden wedstrijden gehouden. De Handboog wedstrijden werden georganiseerd door HKS in het Westerpark.

Handboogschietvereniging HKS Zoetermeer heeft achter in het Westerpark een eigen accommodatie met buitenschietbaan, die uitstekend geschikt is voor het organiseren van grote wedstrijden. Dinsdag 26 juli traden rond de 50 schutters aan voor de Target wedstrijd, waarbij door de deelnemers op 20 doelpakken op wisselende afstanden op het eigen veld werd geschoten. Naast de deelnemers uit alle werelddelen waren er ook veel vrijwilligers op de been die de wedstrijden in goede banen leidden. De deelnemers kenden elkaar vaak al van vorige jaren en begroetten elkaar hartelijk. Naast de wedstrijdcompetitie heerste er dan ook een heel hartelijke sfeer onder de deelnemers.

 20220728 33000  20220728 33006


Woensdag 27/07 was er een Veldronde in het park, waarbij de schutters in kleine groepjes een parcours door het park lopen en op onderweg opgestelde doelpakken schieten. De donderdag was gereserveerd voor een 3D ronde. Door het, voor publiek afgezette, park stonden 3D modellen van allerlei dieren op verschillende plekken opgesteld. Dit wedstrijdonderdeel kent nog een extra moeilijkheidsgraad, de schutters krijgen niet te horen op welke afstand het doel staat, maar moeten dit zelf beoordelen en daar hun vizier op aanpassen.

Bij de wedstrijden in het park was het wedstrijdgedeelte van het park afgesloten voor publiek, wel waren er vrijwilligers beschikbaar die publiek veilig konden rondleiden door het parcours.

Foto's: Mark Neijssel en Theo van Houdt

-advertenties-

-goede doel-