728 2160Tussen de Zegwaartseweg en de Hofwegenstraat in Oosterheem wordt een monumentale hoeve  omgebouwd tot 6 nieuwe woningen. De hoeve is opnieuw ontworpen door Ibelings Van Tilburg architecten. Het project met de naam Hoeve Remstee komt volgens planning het laatste kwartaal van dit jaar in de verkoop.

De bouw start dan in de zomer van 2023. Zij hebben een plan gemaakt dat past binnen de monumentale status van de bebouwing. Er komen in totaal 6 nieuwe woningen. De monumentale schuur wordt getransformeerd naar 5 royale woningen van 215m2 en op het achtererf, aan de Hofwegenstraat, komt één vrijstaande schuurwoning van 150m2.

Indrukwekkende hoogte

De oude driekapsschuur heeft een indrukwekkende houten spanten opbouw dat er voor zorgt dat de nok ruim 9,5 meter hoog is. Een inspiratie en een startpunt voor de architect om mee aan de slag te gaan. Bij de planvorming heeft de architect veel aandacht besteed aan het ontwerp en de indeling van de woningen. Dit om de unieke vrije hoogte in elke woning te ervaren. Ook heeft de architect veel aandacht besteed aan de positie van de wanden om ervoor te zorgen dat in elke woning de indrukwekkende spanten in het zicht komen.

Sinds 1923

De geschiedenis van de hoeve ‘t Hof Remstee gaat terug naar 1923 toen de hoeve gebouwd werd door de familie Janse, die een akkerbedrijf startte. Zij noemden de boerderij die zij bouwden ’t Hof Remstee, naar een oude familienaam van de familie Janse. Bij ’t Hof Remstee hoorde destijds zestig hectaren grond. In de schuur, naar Gronings model met drie (lange) en hoge kappen, werden onder meer aardappelen en graan opgeslagen. In de jaren negentig verloor de boerderij zijn agrarische functie: het akkerland was nodig voor de woningbouw. Waar ooit gewassen werden geteeld, staan nu woningen. In 1993 kreeg de hoeve de status van gemeentelijk monument.

De woningen

743 2160Verheij vastgoed omschrijft de woningen op de projectsite als: vijf zeer royale woningen met gebruiksoppervlaktes vanaf circa 215 m². De hoge nok met indrukwekkende spanten blijft zichtbaar in de woningen en geeft een prachtig ruimtelijk gevoel. De woningen hebben allemaal een royale eigen buitenruimte. De woningen hebben veel indelingsmogelijkheden. Er is zelfs een woning met een apart kantoor aan huis. Alle woningen worden door middel van een patio in het hart van de schuur ontsloten.

Energiezuinige woningen

747 720x480Om het gebouw nog duurzamer en ook energiezuinig te maken wordt de buitenkant van het gebouw zo gerenoveerd dat de isolatiewaarden overeen komen met nieuwbouweisen. Zo komt er een geïsoleerde betonnen begane grond en worden zowel de buitengevels als het dak vanuit de binnenzijde van het gebouw voorzien van een isolatiepakket. De kozijnen worden voorzien van HR++ glas. Op deze manier behoudt het gebouw zoveel als mogelijk de oorspronkelijke uitstraling en ontstaan er energiezuinige woningen. De woningen krijgen bodemwarmtepompen in combinatie met vloerverwarming. De ventilatie wordt verzorgd door middel van een warmte-terug-win ventilatiesysteem. Op het dak komen diverse zonnepanelen.

Prijzen en planningSchermafbeelding 2022 07 20 om 17.10.40


De gebruiksoppervlakte van 4 woningen in de monumentale schuur zal ongeveer 215 à 220 m² worden. Aan één woning is een kantoor aan huis gekoppeld (met eigen entree) waardoor de gebruiksoppervlakte van deze woning ongeveer 290 m² zal worden. De v.o.n.prijzen zijn nog niet vastgesteld, naar verwachting zullen de prijzen tussen circa € 850.000,- en € 1.100.000,- bedragen. De vrijstaande woning heeft een gebruiksoppervlakte van ongeveer 150 m². 

Meer informatie kun je vinden op: www.remsteehoeve.nl of https://www.funda.nl/nieuwbouw/zoetermeer/project-42882045-remstee-hoeve-project-in-voorbereiding/

Bekijk hier het complete overzicht Nieuwbouw in Zoetermeer: Overzicht-nieuwbouw

-advertenties-

-goede doel-