MINOLTA DIGITAL CAMERA         Komende zondag kunt u weer meedoen aan de maandelijkse rondleiding door de Natuurtuin. Deskundige gidsen vertellen u van alles over dit unieke stukje groen in het Westerpark. Verzamelen is om 14.00 bij de picknicktafel tegenover de plek waar het Westpunt stond.

Hoewel het zomerseizoen al een eind gevorderd is en ondanks de warmte, staat er in de Natuurtuin nog heel veel in bloei, zoals wilde peen, moerasspirea, pastinaak, Jacobskruiskruid, het ruig klokje en de grote kaardenbol. Langs het water ziet u koninginnenkruid en kattenstaart. De insectenweide staat vol met blauwe cichorei en bij de insectenhotels is het nog steeds druk.  In de akkertjes bij de boerderijruïne lijken de daar recent geïntroduceerde zonnebloemen goed aan te slaan.

MINOLTA DIGITAL CAMERA         Zoals iedere vierde zondag van maand kunt u komende zondag 24 juli weer onder begeleiding van onze gidsen in de Natuurtuin rondwandelen, Zij zullen u van alles wat er nu groeit en bloeit laten zien en u ook vertellen hoe de Natuurtuin ontstaan is en hoe die - voornamelijk door vrijwilligers- beheerd wordt. De wandeling, die ruim een uur duurt, is gratis. De ingang van het Westerpark ligt aan de Turfberg.

De rondleiding is minder geschikt voor gebruikers van rolstoelen. Zij kunnen een deel van de Natuurtuin via een aparte ingang bezoeken. Honden zijn niet toegelaten. 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-