Vanaf zaterdag 9 juli gaat het buitenbad van Sweet Lake Wellness in het Van Tuyllpark weer open. Waarschijnlijk is dit voor de laatste keer, volgend jaar zou het nieuwe zwembad in het park, dat op dit moment gebouwd wordt, klaar moeten zijn.

20200718_19458

Sinds het Keerpunt in 2014 verkocht werd en sloot, is het buitenbad elk jaar open voor zwemmers. Dit was een afspraak van de gemeente met de kopers van het zwembad, Sweet Lake Wellness. De eerste jaren was dit nog in de oude accommodatie van het Keerpunt, maar enkele jaren geleden werden de oude zwembaden gesloopt. Sweet Lake Wellness legde drie buitenbaden aan, maar zonder verdere accommodatie zoals kleedkamers of douches eromheen, die openden in de zomer van 2020. Er kwamen weinig bezoekers, mede door de hoge toegangsprijs van 10 euro per persoon, ook voor kinderen. Inmiddels is de toegangsprijs gezakt naar 6 euro per persoon.

Na de zomer staan de baden leeg, er moet dan ook flink schoongemaakt worden voor er weer zwemmers terecht kunnen in het bad. Het zwembad is in die tijd volop bezocht door vogels en andere dieren, die er een veilig en rustig verblijf vonden, er moet dan ook flink wat vogelpoep worden weg gehaald.

Toiletten en douches worden neergezet in verplaatsbare containers, zodat er minimale voorzieningen zijn voor de zwemmers. De ingang van het zwembad is via het parkeerterrein van Dutch Water Dreams.

 

Alle leuke vakantie activiteiten vind je ook op onze vakantie agenda! vakantie-agenda

-advertenties-

-goede doel-