schilderpenseelTijdens de zomervakantie ervaren sommige ouderen binnen Zoetermeer zomer eenzaamheid. Wijck, onderdeel van de themagroep Zomereenzaamheid ontwikkelden daarom samen met andere partners een activiteitenprogramma voor ouderen.

Vorig jaar werkten kunstenaars samen met ouderen aan een project. Samen lieten ze woorden, beelden en geluiden ontstaan over rituelen rondom eenzame momenten. De interventies waren zo’n succes dat organisaties, deelnemers én de gemeente vroegen om hier vervolg aan te geven. Daar werd positief op gereageerd. Deze zomer zijn er de workshops ‘Zing & Schilder’ van zangpedagoge en kunstenares Sandra van den Brand. 


Schermafbeelding 2022 07 06 om 14.11.53Tijdens de workshops maken deelnemers eenzaamheid bespreekbaar door te schilderen en muziek te maken. Door te schilderen kom je namelijk in contact met je gevoel en door te zingen krijgt je gevoel op een andere manier een stem. Ook staan ze stil bij wat eenzaamheid voor hen vermindert. Wat er ter sprake komt, wordt op een kunstzinnige manier vertaald naar schilderkunst en muziek. Tijdens de serie van drie workshops werken de deelnemers toe naar een gezamenlijke expositie.


Bijdragen aan positieve gezondheid

De workshops brengen plezier én dragen bij aan Positieve Gezondheid, kortom: een betere fysieke én mentale gezondheid. Creatief bezig zijn, verlaagt namelijk de ademhalingssnelheid en de bloeddruk, waardoor de hoeveelheid stresshormonen in het lichaam afneemt. Doordat het een serie van drie workshops is, hebben de deelnemers iets om zich op te verheugen. Een zinvolle dagbesteding en zelfzorg in één.


Sandra van den Brand geeft de workshops ‘Zing & Schilder’ op de InZet locaties in deze wijken:
Meerzicht: 14 juli, 11 en 18 augustus.
Palenstein: 10, 17 en 24 augustus.
Oosterheem: 11 juli, 8 en 15 augustus.
Rokkeveen: 11 juli, 8 en 15 augustus.
Voor exacte tijden en aanmeldinformatie ga naar de website: https://wijck-zoetermeer.nl/cultuur-sociaal-domein/zing-schilder/

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-