beuk wordt geplant

Wethouder Van der Meer (links) met leden van de oppositie

Bij de start van het nieuwe college gaven oppositieleiders Frank Schoonbeek (D66), Margot Kraneveldt (PvdA) en Jordy Boerboom (GroenLinks) een cadeautje: een rode beuk. ‘De beuk er in’ was het motto, zodat de coalitieplannen wat extra kracht zouden krijgen.

Frank Schoonbeek: “Het is natuurlijk een leuk woordgrapje, maar we hopen met deze beuk het eerste zetje te geven om meer bomen in onze stad te planten.”
De beuk heeft enkele dagen op het Stadhuis rondgezworven en belandde daarna op de kamer van de nieuwe wethouder groen, Marijke van der Meer. Zij zorgde ervoor dat de boom eerst wat water kreeg en ging toen op zoek naar nieuwe huisvesting. Een nieuw onderkomen voor de beuk werd gevonden bij Stadsboerderij De Balijhoeve in Rokkeveen. Zij wilden de beuk graag adopteren en hadden een mooi plekje beschikbaar vlak naast de entree van de boerderij.


Wethouder Van der Meer: “De beuk staat hier mooi in het zicht en heeft een mooie plek gekregen bij de boerderij. Ik kan nog niet precies zeggen waar, maar we gaan ervoor zorgen dat er deze collegeperiode meer bomen bij komen in Zoetermeer!”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-