20220629 3259720220629 32596Zoetermeer nam deze week afscheid van drie wethouders: Jakobien Groeneveld, Robin Paalvast en Margreet van Driel zijn geen Zoetermeers wethouder meer. In het Stadstheater namen zij met een groot feest afscheid van de Zoetermeerse politiek.

De overdracht naar de nieuwe wethouders, heeft al lang plaats gevonden en ook het afscheid van de ambtenaren was deze week in het stadhuis. Op het podium van het Stadstheater werden de drie oud-wethouders toegesproken door Jan Iedema, als locoburgemeester verving hij burgemeester Bezuijen. Na vele lovende woorden en enkele humoristische anekdotes kregen Jakobien, Margreet en Robin het laatste woord. Hoe is het om de stad 'los te laten' en geen wethouder meer te zijn?

Jakobien Groeneveld: "Loslaten van het werk was heel erg moeilijk, maar de vrije tijd begint al goed te wennen!" Robin Paalvast is het daar helemaal mee eens: "Ik ben veel 'vrije tijd dingen' aan het inhalen nu en ben totaal niet jaloers op de collega's die maandag de hele dag in vergadering zaten bij het voorjaarsdebat!" Margreet van Driel moest echt even wennen aan de plotse vrije tijd: "De eerste week was een hel! Ik begon als een gek alles op te ruimen en schoon te maken. Ik mis vooral de collega's erg."

 

Laatste boodschap

Wat is de laatste boodschap die de oud-wethouders willen meegeven aan Zoetermeer? 

Robin: "Zoetermeer moet aantrekkelijk blijven en blijven veranderen. Dit is soms pijnlijk, maar wel nodig!" Jakobien maakte van de gelegenheid gebruik om nog één keer het onderwerp wat haar het meest geraakt heeft onder de aandacht te brengen: armoede. Jakobien: "We moeten meer letten op mensen in armoede, kijk naar kansen en wat wél mogelijk is voor deze groep!" Margreet: "Blijf dicht bij elkaar als bestuur, maar ook als stad. Alleen op die manier kun je vertrouwen houden in elkaar en verder gaan."

20220629 32585

Portretten van Zoetermeer Actief

Speciaal voor het afscheid van de wethouders maakte Sacha van Vlaardingen, vrijwilliger bij de redactie van Zoetermeer Actief, prachtige getekende portretten van Robin, Jakobien en Margreet. De portretten werden tijdens de receptie overhandigd en zorgden voor veel complimenten.

 20220629 32606  20220629 32614  20220629 32621

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-