De Lions 'De Meerbloem' hebben hun leus ('We serve') waargemaakt en staken de handen uit de mouwen om voor 100 mantelzorgers een zomerbanket te organiseren. Even een avondje uit voor de mantelzorgers die konden genieten van muziek en lekker eten.

zomerbanket_1_copy_copy.jpgRobin de Prie van Mantelzorgcentraal (onderdeel van Inzet) legt uit: "Wij willen elk jaar graag 'respijtzorg', ofwel een moment van ontspanning voor mantelzorgers organiseren. Door het samengaan met andere zorgpartijen onder de naam Inzet, is er zoveel te doen, dat er nog geen budget vrij was voor een uitje voor mantelzorgers. Even leek het er op dat wij niets voor deze hard werkende mensen konden organiseren, maar gelukkig waren de leden van de Lions bereid om een zomerbanket te organiseren, hier op de parkeerplaats van De Springplank"

Lions voorzitter Jan-Cees Jol opende het banket door de mantelzorgers te verwelkomen en te stellen dat een banket als dit, precies is waar Lions De Meerbloem voor staat; helpen daar waar nodig is.

Het eten en drinken werd verzorgd door lokale ondernemers als Patat en More, RAS catering en de Zoetermeerse bierbrouwer ROEM bier.

 

 zomerbanket 3  zomerbanket 6  zomerbanket 5
 Vlees van de grill  live muziek  Zoetermeers bier

65 jaar mantelzorger en voor het eerst even er tussenuit

zomerbanket 4Wat voor veel mensen gewoon een avondje weg is, is voor veel mantelzorgers een zeldzaamheid. De zorg voor een naaste is vaak een 24/7 bezigheid. Wanneer zij niet actief zorgen voor hun partner, ouders of kind, zijn er vaak de zorgen om degene die zij verzorgen. Zo ook voor het echtpaar Mekkering die al 65 jaar voor hun zoon zorgt. Meneer Mekkering vertelde: "Voor het eerst in al die jaren zijn wij op een avondje uit en wij willen graag op de foto, zodat wij die aan onze zoon kunnen geven. Hij zou het geweldig vinden om zo een foto in zijn plakboek te hebben." De foto werd natuurlijk gemaakt door onze fotograaf en daarna ging meneer een broodje halen voor zijn vrouw en zichzelf.

Evenement coördinator Christ van Gestel is een tevreden mens: "Het is geweldig om te zien dat wij als Lions zoveel mensen blij kunnen maken." Als dank voor zijn inzet kreeg Christ een cadeau overhandigd van Robin de Prie (Inzet), namens alle aanwezigen. (zie foto hieronder met Christ en Robin)
zomerbanket_2.jpg

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-