oh bo oostwijzer2Drie basisscholen in Oosterheem, De Oranjerie, De Oostwijzer en Florence Nightingale, kampen al lange tijd met slecht werkende binnenklimaatinstallaties. De scholen zijn te warm en te benauwd, waardoor leerlingen en leraren ziek worden.

Tijdens het voorjaarsdebat in de gemeente op maandag 27 juni is besloten nog deze zomer te starten met werkzaamheden om het klimaat op de scholen te verbeteren. Leerlingen en leerkrachten op de drie scholen hebben, zowel ‘s zomers als ‘s winters, regelmatig last van stevige hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid en algemeen ziek zijn, zo staat te lezen in het rapport dat de GGD maakte over de scholen. In de zomer is het erg warm in de klassen en kinderen kunnen zich moeilijk concentreren omdat het zo benauwd is.
De lokalen in de Oostwijzer hebben bijvoorbeeld maar 1 klein raam, wat onvoldoende is om het hele lokaal te ventileren. Het ventilatiesysteem werkt onvoldoende.

De problemen zijn te wijten aan constructiefouten, die niet meer op de aannemer zijn te verhalen. Voor herstel van het ventilatiesysteem is subsidie bij het Rijk beschikbaar, de betreffende schoolbesturen UNICOZ en OPOZ dragen vanuit hun onderhoudsbudgetten bij en overige kosten worden door de gemeente gedragen.


Daarnaast is er sprake van steeds terugkerende lekkages bij de dakramen bij het schoolgebouw van De Oranjerie en De Oostwijzer. Ook dit is aan te merken als een constructiefout die niet meer bij de bouwaannemer van destijds is te verhalen, omdat deze bouwer failliet is gegaan. De kosten voor herstel zijn daarom voor de gemeente.

Foto: De Oostwijzer in Oosterheem

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-