IedemaZoetermeer ontvangt € 25 miljoen uit het Mobiliteitsfonds van het Rijk. De extra 7,5 miljard in het Mobiliteitsfonds is één van de plannen uit het regeerakkoord om de woningbouw in Nederland te versnellen. Het geld is bedoeld om te zorgen voor goede ontsluitingen van nieuwe woningen.

Zoetermeer wil in de binnenstad in de komende jaren 2000 tot 3000 woningen realiseren, gericht op mensen die graag in de stad met bijbehorende voorzieningen willen wonen.

“Deze nieuwe bewoners willen straks makkelijk van huis naar hun werk, school of de supermarkt kunnen gaan. Wandelend, op de fiets, met de auto of met het openbaar vervoer. Hiervoor zijn aanpassingen aan de bestaande infrastructuur nodig”, zegt wethouder Jan Iedema van Stedelijke Ontwikkeling, “Ik ben dan ook blij met het toegekende bedrag uit het Mobiliteitsfonds. Hierdoor kunnen we versneld woningen bouwen en een aantrekkelijk woon- en leefgebied inrichten.”

De gemeente onderzoekt de komende tijd hoe het geld zo goed mogelijk ingezet kan worden voor goede ontsluitingen van toekomstige woningen.

Foto: Wethouder Iedema

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-