ondertekening Greg en Baud nieuw theater 1Vijf jaar na de sluiting van het Kwadrant theater, deed zich ineens een prachtige kans voor om een eigen theater te krijgen. Nog vol ongeloof stapte het bestuur van Greg en Baud de kamer binnen met de eigenaren van het voormalig Dutch Water Dreams om het contract te tekenen.

Het bestuur van stichting Greg en Baud durfde nog niet te lachen en zeker niet te juichen, toen zij de tafel naderden waar de handtekeningen gezet gingen worden voor een eigen theater met ruimte voor 350 bezoekers. Vijf jaar geleden had dit bestuur immers afscheid genomen van hun Kwadrant theater en pogingen om een nieuw theater te starten waren telkens mislukt. Voorzitter Gerard Zijlstra: "Ik kan het eigenlijk nog niet geloven, vijf jaar hebben wij gezocht en gestreden voor een eigen theater en nu is het toch zover gekomen."Een groot nieuw theater in het pand van Dutch Water Dreams

Het bestuur had dit jaar al met elkaar gesproken en meerdere keren was onder hen het idee besproken om de handdoek in de ring te gooien. Na verschillende mislukte pogingen voor een eigen theater leek er geen kans meer op een eigen creatieve plek. Zo waren er vele gesprekken geweest met het CKC die uiteindelijk op niets uitliepen en kregen zij van de gemeente geen toestemming om theater te maken in het Qseum, om twee van de vele pogingen te noemen. Het tij keerde echter toen cultuurmakelaar Sven Ruggenberg de theatermakers in contact bracht met de eigenaren van het voormalig Dutch Water Dreams pand, Rakesh Jagai en Hashem Bashir. Verschillende gesprekken volgden en steeds meer groeide het besef dat zij samen iets moois konden neerzetten. Voor Rakesh en Hashem zijn er verschillende tegenslagen geweest in het exploiteren van hun pand, waar zij een leisure centre van willen maken. Een plek voor ouders en kinderen. De samenwerking met Greg en Baud is een onverwachte wending in de plannen van Rakesh en Bashem, maar samen werden zij steeds enthousiaster over het idee van een theater en de mogelijkheden die dat biedt.Zucht van verlichting en een kop vol ideeën

ondertekening Greg en Baud nieuw theater 2Het nieuwe theater krijgt een eigen ingang in het pand. Het idee is nu dat de mensen binnen komen in de foyer, waar ook een plek is om kleine voorstellingen of tentoonstellingen te geven. Het hart van het nieuwe theater wordt gevormd door het kledingatelier, waar iedereen kan zien hoe de vrijwilligers bezig zijn met het maken van de kostuums. De grote zaal is multifunctioneel in te zetten, met een tribune voor 350 personen die volledig kan worden ingeklapt. Hier worden de theatervoorstellingen gegeven, maar de zaal is ook bruikbaar voor bijvoorbeeld congressen en feesten. Zo zouden er ook muziek- of dansoptredens gegeven kunnen worden. In het pand komt ook horeca, zodat er arrangementen met eten en theater aangeboden kunnen worden. 


Na de ondertekening en de champagne slaakte het bestuur van Greg en Baud een zucht van verlichting. Een strijd van vijf jaar voor een eigen theater heeft een nieuw doel opgeleverd. Bestuurder Tjitte Meijer jr zei opgetogen: "Dit is een droom die uit komt. Het Kwadrant was toen natuurlijk ook een jongensdroom, die we toen konden verwezenlijken. Nu gaan we deze uitdaging aan, met de ervaring van toen. Mijn hoofd zit vol ideeën met wat wij allemaal kunnen gaan doen. Fondsen aanvragen, plannen uitwerken, onze spullen hier naartoe brengen, toneel maken!"

 

Kerstvoorstelling

De nieuwe kerstvoorstelling 'All shook up' over Elvis Presley zal in ieder geval in het nieuwe theater worden gespeeld, maar Gerard Zijlstra hoopt al in oktober in ieder geval deels klaar te zijn. Dan staat de jubileumvoorstelling voor 30 jaar Greg en Baud Productions op de planken en wat is er nu mooier dan deze jubileumvoorstelling in je eigen theater te kunnen houden?Op de foto boven: Rakesh, Hashem (eigenaren DWD), Gerard, Jochem en Tjitte (bestuur Greg en Baud) heffen het glas op hun samenwerking.
Op de foto rechts: Rakesh, Hashem, Gerard en Jochem tijdens de ondertekening.

-advertenties-

-goede doel-