Wandeltocht foto Caroline de Winter 66 liggendDe zeventiende Wandeltocht Zoetermeer werd georganiseerd op zaterdag 18 juni. Ongeveer 350 wandelaars trokken hun wandelschoenen aan om één van de vijf uitgestippelde routes te lopen. Met afstanden variërend van 5 tot 40 kilometer kwam belangstelling voor de Wandeltocht uit verschillende hoeken.


’s Ochtends vroeg meldden veel ervaren lopers en leden van wandelverenigingen zich bij startpunt SnowWorld Zoetermeer voor de 25 en de 40 kilometer. Deze afstanden waren namelijk een perfecte training voor de 4Daagse. Maar ook families en vrienden die recreatief de 5 kilometer en de 10 kilometer bewandelden waren er in overvloed.
Op deze zonnige dag konden wandelaars kennismaken met mooie en groene plekjes in Zoetermeer en in de omliggende gebieden. Met een gemiddelde temperatuur van 26 graden, was het voor organisator Netwerk Zoetermeer en haar EHBO-posten belangrijk dat er genoeg water en verkoelende doeken waren voor de wandelaars. Bij terugkomst stond er een prijsje en een medaille klaar voor elke deelnemer.

Maar liefst 350 wandelaars lieten zich niet tegenhouden door het warme weer en werden aan het eind van hun tocht weer feestelijk ontvangen met een prijsje en een medaille.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-