Natuurtuin 1Komende zondag, 26 juni, kunt u weer meedoen aan de maandelijkse rondleiding door de Natuurtuin. Natuurtuingidsen vertellen u van alles over dit unieke stukje groen in het Westerpark waar het nu hoogzomer is.

Verzamelen voor deze wandeling is om 14.00 bij de picknicktafel, tegenover de plek waar het (inmiddels afgebrande) Westpunt stond. Ingang van het Westerpark is via de Turfberg. De wandeling die ruim een uur duurt is gratis, kinderen onder begeleiding zijn meer dan welkom.

De langste dag ligt dan inmiddels achter ons, de zomer is volop aanwezig. Vrijwilligers moeten hun uiterste best doen om de paden begaanbaar te houden en ervoor te zorgen dat het riet niet overal overheerst. Ditzelfde riet geeft wel bescherming aan allerlei insecten en vogels, van helemaal wegmaaien is dan ook geen sprake. Op sommige plaatsen is ook voor eerste keer de overige vegetatie gemaaid. De gidsen zullen u graag meer vertellen over de afwegingen bij het beheer, dat geen beheersen mag worden. De natuur moet zoveel mogelijk haar gang kunnen gaan.

Natuurtuin 3De meeste late voorjaarsbloemen zoals de ratelaar en de margriet zijn uitgebloeid en maken plaats voor de echte zomerbloeiers zoals het Jacobskruiskruid, de pastinaak, cichorei, kaardenbol en veel andere soorten. U kunt ze nu zien in de Natuurtuin. Als u er nog nooit geweest bent, is het een heel goed moment om kennis te maken. Bent u er vaker geweest dan ervaart u zeker dat de Natuurtuin iedere maand weer anders is.

De rondleiding is minder geschikt voor gebruikers van rolstoelen. Zij kunnen een deel van de Natuurtuin via een aparte ingang bezoeken. Honden zijn niet toegelaten.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-