foto expo DIFOp 24 juni sluiten studenten van De Haagse Hogeschool van de internationale minor ‘Game Development&Simulation’ en van de differentiatie ‘Innovative Development’ het semester op een bijzondere manier af in het clubhuis van het Dutch Innovation Park, de Dutch Innovation Factory.

Honderdveertig studenten hebben twintig weken lang in groepjes gewerkt aan innovatieve games en andere indrukwekkende ICT-oplossingen voor vraagstukken uit het bedrijfsleven en (gemeentelijke) instellingen.

Eén van de te verwachten presentaties betreft een bijzonder goed doordachte game, gericht op het bevorderen van de mobiliteit van basisschoolkinderen. De karakters uit de game zijn door de kinderen zelf verzonnen en de elementen van het spel zijn gebaseerd op de leerdoelen van de oorspronkelijke gymles.

Voor Rotterdam/The Hague Airport is het hele check-in en boarding proces vernieuwd. Dunea, Rijkswaterstaat en de Gemeente Zoetermeer behoren ook tot de opdrachtgevers.

Sebastiaan Rieter (HBO-ICT-docent in Zoetermeer): “Deze manier van onderwijs geven, geeft de studenten de vrijheid om daadwerkelijk samen met bedrijven te kunnen innoveren. Dit maakt de Dutch Innovation Factory uniek.”

Op 24 juni van 13.00 tot 17.00 uur zullen de studenten in aanwezigheid van opdrachtgevers, familie, media en andere geïnteresseerden hun bevindingen presenteren. Publiek is welkom om kennis te komen maken met de innovatieve vorm van onderwijs in de DIF en – uiteraard - om de innovatieve spelletjes te spelen. Graag van tevoren aanmelden via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-