Schermafbeelding 2022 06 15 om 14.36.32In de zomervakantie plaatsen we jeugdinterviews met kinderen die vertellen over hun sport. Vandaag het interview met Sabrina van der Kooij over haar favoriete sport: bootcamp.

Leeftijd: 16 jaar
Bootcamp bij Bootcamp for all

Hoe lang train je al?

Ongeveer 8 maanden.
Ik startte op het moment dat je niet meer binnen mocht sporten vanwege corona. Mijn moeder tipte mij over Bootcamp want dat kan altijd aangezien het buiten is. Bootcamp4all is van Jeffrey die vlakbij ons woont en o.a. trainingen geeft in onze wijk.

Hoe vaak (hoeveel uur) train je per week?
1 keer per week maar, als ik tijd heb dan 2 keer. Op 2 locaties, de één in Rokkeveen de andere in Oosterheem.

Wat houdt bootcamp in?
Het is een outdoor training waarbij gewerkt wordt aan je uithoudingsvermogen, kracht, figuur en soepelheid. Bootcamp is overgewaaid uit het Amerikaanse leger en is inmiddels een sportvorm die populair is in Nederland.

Doe je mee aan wedstrijden?
Bootcamp heeft niet echt wedstrijden. Wel worden er door organisaties mud runs of obstacle runs georganiseerd. De runs is wel iets waar ik een keer aan wil deelnemen, alleen of  met sporters van de vereniging. Tijdens de bootcamp bouwen we soms een wedstrijdelement in tijdens een training, waarbij je het opneemt tegen een andere sporter. Wij moeten dan tegenover elkaar met een bal in het midden een oefening doen. De trainer geeft tussendoor dan een signaal en dan moet je snel de bal pakken, de verliezer moet dan een extra opdracht doen.

Wat is je beste prestatie tot nu toe?
Bij Bootcamp draait het vooral om het verbeteren van je prestaties. Een oefening sneller doen dan de keer ervoor of met zwaardere gewichten dan de vorige keer. Ik vind dat het leukst vooral als ik een oefening veel langer kan volhouden. 

Wat wil je bereiken?
Ik heb geen doel voor ogen.
Ik sport voor mijn plezier en ik vind bewegen belangrijk.

Wat vind je het leukst aan jouw sport?

Vooral de afwisseling. Elke training is anders. Steeds nieuwe elementen of een uitdaging.
De uitdaging kan gericht zijn op jou of  als onderlinge wedstrijd. En dat we als een groep allemaal een andere uitdaging of doel hebben, maar we toch een groep vormen. Mijn moeder bijvoorbeeld doet ook aan Bootcamp. Een tijdje terug heeft zij een TIA gehad, waardoor ze duizeling werd als ze na een oefening overeind kwam. De hele groep hield haar dus goed in de gaten en er was altijd wel een hand in de beurt die haar overeind hielp. Power Hour is het enige dat ik iets minder leuk vindt om te doen. Dat is meer gericht op krachtoefeningen terwijl ik juist de conditietrainingen leuker vindt.

Wat is belangrijk in jouw sport?

Je eigen doel en gezondheid. De uitdagingen behalen die de trainers hebben bedacht maar, vooral plezier hebben in bewegen

Wie is jouw voorbeeld?

Binnen de sport heb ik niet echt een voorbeeld. Op het moment van trainen zijn dat de trainers zelf. De eigenaar en trainer vanSchermafbeelding 2022 06 15 om 14.54.00 Bootcamp4all Jeffrey is het een beetje. Ik vond het heel gaaf toen hij mij aanbood om assistent te worden en als ik wat verder en ouder ben de interne opleiding voor trainer te gaan volgen.

Bootcamp is altijd buiten, train je dan ook in de winter?

De training gaat altijd door, welke type weer dan ook. Regen, wind, kou zijn allemaal elementen waartegen je kunt kleden of we trainen onder een afdak. Het is een kwestie van laagjes aan kleding aan doen. Tijdens het trainen merk je al snel niets meer van de kou en gaan er juist laagjes uit. 

Heb je iets heel leuks meegemaakt met je sport?

Er zijn altijd leuke elementen binnen de trainingen. De uitdaging om een oefening beter of sneller te doen dan je trainingsmaatje van dat moment. Voor mij is dat de dochter van een van de trainers, zij is 14 jaar en we hebben een goede klik samen. Met duo-oefeningen zijn wij eigenlijk altijd een koppel. Op het moment dat haar moeder training geeft op de locatie in Oosterheem gaan we daar altijd samen heen.


Schermafbeelding 2022 06 15 om 14.54.00 copyHeb je andere hobby’s of sporten?

Jazeker.
Ik ben lid van de reddingsbrigade en volg daar trainingen op maandag  voor  lifeguard, ik train buiten bij het Noord-Aa. In de zomer loop ik op zondag altijd op het Noord-Aa strand als lifeguard. Ik heb jarenlang gezwommen bij WVZ en daar alle diploma's gehaald nu geef ik daar op vrijdag  zwemles aan de allerkleinste. Ik heb net examen gedaan voor mijn havo diploma en wil graag fysiotherapie gaan studeren met  als specialisatie sportfysio daarom zijn bijna al mijn hobby’s op sporten gericht.

Alle jeugdinterviews vind je hier terug: https://www.zoetermeeractief.nl/jeugd/jeugd-interviews

 

 

-advertenties-

-goede doel-