muziek paulusschoolSoroptimistclub Zoetermeer e.o. overhandigt muziekinstrumenten aan schoolbesturen Unicoz en OPOZ ter stimulering van muziekonderwijs in Zoetermeer. Op De Paulusschool werden de muziekinstrumenten feestelijk overhandigd aan de schoolbesturen.

Dit is mogelijk gemaakt dankzij een gift van € 1250,00. Leerlingen van De Paulusschool (Unicoz) en De Vijverburgh (Opoz) hebben de overhandiging muzikaal begeleid.

In november 2018 is er een eerdere schenking geweest vanuit de Soroptimistclub Zoetermeer e.o. dankzij een legaat van haar oud-lid Mw. C.G. Korteweg. Door deze schenking hebben veel basisschoolleerlingen in de afgelopen jaren muziekles gekregen met veel verschillende muziekinstrumenten zoals o.a. slagwerk instrumenten, Boomwhackers en klankstaven. Dit keer komt de Soroptimistclub met een nieuwe gift, dit maal vanuit fondswerving. Er is gekozen om van 2 instrumenten - de Ukelele en de Darbuka, een compacte trommel - 25 stuks aan te schaffen. Dit is voldoende voor een hele klas. Door een uitleensysteem kunnen alle scholen van de Unicoz en Opoz de instrumenten voor een bepaalde tijd lenen. Bij de lessen worden digibordlessen gemaakt ter ondersteuning van de leerkracht. Tot slot zijn naast de instrumenten er ook een aantal boeken aangeschaft met bodypercussielessen.

 

Soroptimistclub Zoetermeer e.o. is één van de Nederlandse Soroptimistclubs. Zij bestaat uit 27 vrouwen uit zeer diverse beroepsgroepen die woonachtig of werkzaam zijn (geweest) in Zoetermeer, Benthuizen en Lansingerland. Hun projecten richten zich op doelen over de gehele wereld, d.w.z. in ontwikkelingslanden, maar ook dicht bij huis, in ons eigen land.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-