image1Met het zetten van de handtekeningen en het uitdelen van het eerste verjaardagspakket is stichting ‘Gewoon Daarom’ officieel van start gegaan. Het doel van de stichting is om geen kinderverjaardag in de regio Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Ypenburg of Leidschenveen ongevierd voorbij te laten gaan.

 

Feestjes en traktatiebox voor scholen

Bij de stichting kunnen ouders die het financieel niet redden om de verjaardag van hun kind(eren) te vieren terecht voor een verjaardagsfeestje. Ze hebben nu verjaardagsfeestjes voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Na een gesprek en goedkeuring van de stichting kunnen kinderen een themafeestje uitkiezen. Een themabox bevat alle materialen om een kinderfeestje voor 6 kinderen te organiseren. Denk daarbij aan slingers en ballonnen, cakemix, verkleedkleren en bedankjes. Daarnaast biedt de stichting ook de verjaardagsbox aan bedoeld voor scholen. Mocht een school weten dat een kindje niet kan trakteren door de thuissituatie dan hebben zij een noodbox bij de hand. Zodat ook deze kinderen de klas door mogen met een traktatie voor klasgenootjes en leerkrachten.

De stichting is opgezet door vier vriendinnen, Desiree, Jaqueline, Annette en Gwenny, die elkaar al 46 jaar kennen. Nadat zij vorig jaar met Kerst een Kersthuis met een kerstman en cadeautjes hadden ingericht bij stichting Oosterfaantje, beseften ze dat ze meer wilden doen. De blije gezichtjes, maar vooral de schrijnende verhalen konden ze niet naast zich neerleggen.

Zijn antwoord is onze doelstellingimage2

Desiree: ”Naast mijn werk en vrijwilliger zijn bij Oosterfaantje, waar ik soms schrijnende verhalen hoor, ben ik ook moeder van een pleegzoon. Ik heb hem gevraagd wat hij als kind in zijn thuissituatie miste. Zijn antwoord was dat hij pas feestdagen zoals Sinterklaas, kerst en zijn verjaardag is gaan vieren sinds hij bij ons woont. Zijn antwoord werd onze doelstelling.”

 

Al 46 jaar vriendinnen en op elkaar ingespeeld

De dames die elk kwartaal bij elkaar komen, zijn tijdens een high tea in de tuin gaan brainstormen en hebben de verjaardagsbox en themafeestjes bedacht en in elkaar gezet. Daarna werd officieel de stichting ‘Gewoon Daarom’ opgezet. “Alle vier hebben we eigen talenten en ervaringen. Jaqueline, die bedrijven benadert om ons te sponsoren, is bijvoorbeeld businessmanager, Gwenny werkt bij een notaris die ons geholpen heeft met het opzetten van de stichting. Annette werkt bij een huisarts en hoort veel hulpvragen voorbij komen. Ik zelf werk als projectleider en regel en vul de boxen en zorg dat alles vlekkeloos verloopt”, vertelt Desiree enthousiast. Doordat de vriendinnen elkaar al 46 jaar kennen, zijn ze op elkaar ingespeeld en weten ze waar hun krachten liggen. Om de stichting te laten starten hebben ze gezamenlijk een eerste bijdrage in de stichting gestopt en is het eerste feestje al gevierd en zijn de eerste boxen al bij scholen neergezet. Inmiddels hebben diverse bedrijven zich aangemeld als donateur en is de stichting bezig een anbi status aan te vragen.

image2 copy Donateur of aanvragen

Ouders die binnen de doelgroep vallen kunnen hun kinderen aanmelden voor een feestje, het liefst 4 weken van tevoren. De stichting biedt ook een clownsfeestje aan als meerdere kinderen van één gezin gezamenlijk hun verjaardag vieren. Scholen die graag een nood verjaardagsbox op school willen hebben, mogen deze ook aanvragen. Bedrijven en donateurs zijn van harte welkom om dit initiatief draaiende te houden en uit te breiden. De vriendinnen willen namelijk ook feestjes gaan ontwikkelen voor oudere kinderen.

Voor meer informatie www.stichtinggewoondaarom.nl

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-