verhuisdozenDe gemeente wil vanaf dit jaar oktober een proef starten waarin stellen die allebei een uitkering hebben kunnen gaan samenwonen met behoud van uitkering. Zo kunnen mensen met een bijstandsuitkering makkelijker de stap maken om te gaan samenwonen.


Het blijkt dat het voor mensen met een bijstandsuitkering een moeilijke stap is om te gaan samenwonen, de eigen woning moet dan worden opgezegd omdat de uitkering voor een meerpersoonshuishouding niet voldoende is om twee huizen te kunnen betalen. Mocht de relatie echter niet slagen, dan is het heel moeilijk op de huidige woningmarkt om weer aan een woning te komen. In het voorstel houden beide uitkeringsgerechtigden gedurende een half jaar hun eigen uitkering, waardoor het voor hen mogelijk wordt om het samenwonen uit te proberen. Bij positieve uitkomst van het samenwonen komt er dan na een half jaar weer een woning vrij op de woningmarkt.


Kosten

De gemeente kan nog niet aangeven wat de kosten van de pilot, die een jaar duurt, zijn. Dat is afhankelijk van het aantal inwoners dat hieraan mee wil doen. De extra uitkering zal geld kosten, maar bespaart in onderzoeken naar samenwoning van uitkeringsgerechtigden.
Mensen die in aanmerking willen komen voor deze regeling moeten dit van tevoren aanvragen bij de gemeente en niet getrouwd zijn of een samenlevingscontract hebben.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-