opening banen en scholingsmarkt IIWerkgeversservicepunt Zuid-Holland Centraal organiseerde dinsdag 7 juni voor het eerst sinds 2 jaar een fysieke banen- en scholingsmarkt. Werkzoekenden konden op een laagdrempelige wijze kennis maken met werkgevers en opleiders uit de regio.

opening banen en scholingsmarktWethouder Margreet van Driel opende de markt waar maar liefst 40 bedrijven en 11 opleiders met een stand aanwezig waren. De krapte op de arbeidsmarkt heeft in het eerste kwartaal van 2022 records gebroken. En toch staan er nog steeds werkzoekenden aan de kant. Dat bleek ook uit het aantal bezoekers. De banen- en scholingsmarkt trok maar liefst 325 geïnteresseerden die met uiteenlopende bedrijven en opleiders kennis konden maken. Zowel de aanwezige bedrijven als de werkzoekenden kijken terug op een geslaagde dag: “Wat een leuke banenmarkt, eindelijk kunnen we weer live met kandidaten in gesprek gaan. Je maakt toch een andere connectie als je iemand fysiek tegenover je hebt! Wij hebben gemotiveerde werkzoekenden gesproken die graag de stap willen zetten naar de techniek. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. We kijken terug op een succesvolle dag”, aldus Sanne Molenbeek en Jessica Kaper van Nettstaff en de Startplaats.

Werkzoekenden konden ook in gesprek met verschillende opleiders en het Leerwerkloket voor (om)scholingsadvies. Stefanie van Son, projectleider van het Leerwerkloket: “We hebben veel mensen mogen inspireren en vervolgafspraken ingepland waarin we hen van een nog persoonlijker scholings- of loopbaanadvies kunnen voorzien. De werkzoekenden kwamen bij ons met uiteenlopende vragen over verschillende branches.”

Foto links: Vlnr wethouder Margreet van Driel, Gregor Goedhart manager WSP ZHC, Ivy Israel accountmanager WSP ZHC en Ronnie Lans accountmanager WSP ZHC

-advertenties-

-goede doel-