20220519 31363
20211208 28751Het bouwen van het nieuwe zwembad in het Van Tuyllpark gaat € 2,3 miljoen meer kosten dan vooraf begroot. Het investeringsbudget was 23 miljoen, eind december 2021 werd al duidelijk dat dit 2 miljoen meer zou worden door de gestegen kosten van bouwmaterialen. Nu komt daar nog 3 ton extra bij.


De aannemer en de gemeente onderzoeken op dit moment wie er financieel moet opdraaien voor de extra kosten. Naast de toegenomen bouwkosten ontstaat er tevens vertraging in de bouw. De vertraging is ontstaan door het in kaart brengen van de prijsstijgingen, de langere levertijden van materialen en enkele aanpassingen in het ontwerp. Het is nog niet duidelijk hoeveel de bouw en oplevering van het nieuwe zwembad vertraagd is.

 

Kaartje blijft €6,-

Wie er ook opdraait voor de hogere kosten van de bouw van het zwembad, dit zal niet bij de zwemmers terecht komen. Het feit dat de bouw van het zwembad meer gaat kosten is niet gekoppeld aan de overeenkomst met de exploitant van het nieuwe zwembad. Daarbij heeft de raad in een raadsbesluit van 15 juli 2019 de prijs voor een toegangskaartje vastgesteld op € 6,- per persoon. Afwijken van deze prijs zou alleen mogelijk zijn met een nieuw raadsbesluit.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-